ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Четвер, 11 лютого 2021 14:30

Відбувся вебінар «Професіографія як методична основа професійної орієнтації особистості»

11.02.2021 відбувся вебінар для педагогічних працівників, батьків, психологів, працівників центру зайнятості та всіх бажаючих з циклу «Пропедевтика профорієнтації» на тему «Професіографія як методична основа професійної орієнтації особистості».

Захід організовано Інститутом інноваційних освітніх технологій НАУ, Центром обдарованої учнівської молоді.

Спікер – Богдан Піонтковський-Вихватень – кандидат педагогічних наук, психолог-аналітик, груповий психотерапевт, психолог Центру обдарованої учнівської молоді Інституту інноваційних освітніх технологій Національного авіаційного університету.
Модератор вебінару Нікіфорова Маргарита, фахівець Лабораторії електронних засобів дистанційного навчання.

 

На вебінарі розповідалось про футуристичну та реалістичну професіографію, а також було представлено теоретичний аспект професіографії та можливості її практичного застосування педагогами Загальних закладів середньої освіти України, психологами, профконсультантами та батьками. Головним у футуристичній професіограмі є необхідність особистості володіти компетенціями які конкурують з алгоритмом комп’ютера. Реалістична професіограма – вивчає професії та їх класифікації поза роботизуючої алгоритмізації. Комп’ютерний алгоритм це лише інструмент у виконанні професійних обов’язків фахівця – не більше. Алгоритм не може замінити людину у професійній діяльності, тільки супроводжувати та допомагати. Професіографія є основою, фундаментом професійної орієнтації і дає можливість продуктивніше вести практичну роботу з підготовки особистості до вибору чи зміни професії, профілю професійного навчання, працевлаштування, раціонального розподілу трудових ресурсів. Зареєстровані учасники, які прийняли участь у вебінарі отримають сертифікати.

 

Перегляд вебінару доступний на YouTube каналі ІІОТ: https://www.youtube.com/channel/UCtRGbbZ_v3g1ppUMgD3kLkA 

Детальну інформацію про нову серію вебінарів можна отримати на сайті ІІОТ за посиланням: http://iiot.nau.edu.ua/index.php/naukova-robota/vebinary

Презентація

Чекаємо Вас на безкоштовних вебінарах з серії «Пропедевтика профорієнтації», а старшокласникам пропонуємо – цикл вебінарів «Власний компас профорієнтації».

 

Прочитано 63 разів