ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ»

Детальніше про авторський цикл лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ»: https://cutt.ly/gCndlHM

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ, Центр допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді пропонує до вашої уваги авторський цикл лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ». Цей цикл лекцій буде корисним на молодших курсах психологічних та педагогічних факультетів, а також як навчальний цикл для біологічних, медичних та технічних вузів. Цикл лекцій представить інтерес для всіх, хто цікавиться природою людини, кого хвилюють таємниці психіки, її закономірності та механізми.

У всі часи людство цікавила конкретна людина, її внутрішній світ, причини та закономірності виникнення тих чи інших її вчинків, закони поведінки у суспільстві собі подібних. Не менш інтригуючим здавалося завдання зрозуміти, як виникають уявні образи, що таке свідомість, мислення, творчість, які механізми цих явищ. Усім цим займається психологія, яка з моменту свого виникнення намагалася і намагається стати наукою, досі балансуючи десь між мистецтвом, наукою та вірою.

Така невизначеність становища психології пов'язана з тим, що вона завжди перебувала під сильним пресом ідеологічних поглядів суспільства. У зв'язку з цим здається важливим дати можливість сучасному освітньому середовищу познайомиться з тим, що таке психологія.

У Циклі лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ» будуть представлені всі наукові напрями психології. Торкнемося останніх досягнень у найрізноманітніших галузях психологічних знань. Автор лекцій розглядає як традиційні проблеми сприйняття, пам'яті, мислення, так й питання природничо-наукового пізнання внутрішнього світу за допомогою медитації, сміливо залучаючи дані соціобіології при поясненні поведінки людей у суспільстві. Ми розглянемо різні процеси, що дозволяють людині пристосовуватися до реальної дійсності або видозмінювати її відповідно до її потреб. Почергово розглянемо три аспекти людського життя: еволюцію особистості від народження до смерті, соціальну активність та вплив групи на поведінку особистості і, нарешті, важкі проблеми буття, що постають перед кожною людиною, а в деяких випадках призводять до розпаду особистості.

Ведучий циклу: Богдан Піонтковський-Вихватень, психолог Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді, кандидат педагогічних наук, магістр психології.

Цикл лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ» розміщується у записі на YouTube каналі ННІРО (посилання: https://cutt.ly/3vsVF2W).

Інформація про нові лекції буде анонсовано на сайті ННІРО (посилання: http://iro.nau.edu.ua).

 

ПЛАН ЦИКЛУ ЛЕКЦІЙ «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ» 

№ лекції

Назва лекції

YouTube

1

Що таке поведінка?

https://www.youtube.com/watch?v=DGeXlaCtNkk

2

Що таке психологія?

https://www.youtube.com/watch?v=ATiaILMoLw0

3

Чим займається психологія?

 https://www.youtube.com/watch?v=9SJeoOrpsm8

4

Внутрішній світ та стан свідомості.

 

5

Наше сприйняття світу.

 

6

Мотиваційна та емоційна активація.

 

7

Научіння.

 

8

Пам'ять, мислення та спілкування.

 

9

Адаптація та творчість.

 

10

Розвиток «Я»

 

11

Життя у суспільстві

 

12

Аномальна поведінка, тривога, стрес.