ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Вівторок, 23 травня 2023 10:36

День НАУки в ННІРО – 17.05.2023

 17 травня 2023 року в Національному авіаційному університеті пройшла онлайн-зустріч для учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти, студентів коледжів, вихованців закладів позашкільної освіти та учнів-членів Малої академії наук України.

Організатори: Навчально-науковий інститут розвитку освіти (директор Г.Р.Лазарєва) спільно з Юридичним факультетом НАУ (декан В.В.Нікітін).

Тема юридичної наукової школи «Права людини в системі європейських цінностей».

Під час проведення наукової школи Нікітін Володимир,  д.ю.н., декан Юридичного факультету НАУ акцентував увагу на правах людини і демократичних цінностях, які відстоює і виборює Україна в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації.

Учасники Дня НАУки пригадали та зафіксували, що права людини – одне із фундаментальних понять сучасної юриспруденції, інтерес якого актуалізується в контексті прагнення України до членства у Європейському Союзі. В умовах повномасштабної російської агресії проти України, тимчасової окупації окремих територій України проблема дотримання та захисту прав і свобод людини є дуже нагальною. Нині український народ відстоює свій суверенітет і незалежність, своє право стати повноправним членом ЄС. В Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом задекларовано пріоритетність прав і свобод людини: охорона прав, свобод і законних інтересів громадян, забезпечення законності і правопорядку, запровадження європейських стандартів у сфері прав людини та їх дотримання. Під час зустрічі спікер заходу – Макеєва Олена, к.ю.н., завідувач кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Національного авіаційного університету, доцент, сертифікований тренер з прав людини програми HELP Ради Європи розповіла про основні цінності Європейського Союзу: повагу до людської гідності, свободу, демократію, рівність, верховенство права, повагу до прав людини; поняття та історію становлення прав людини, їх види та механізми захисту, міжнародні та національні стандарти прав дитини, права дитини в умовах збройних конфліктів.

Модератор заходу – Петровська Тетяна, к.пед.н., директор Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді ННІРО НАУ.

Інформаційне забезпечення заходу здійснювала Третьякова Аліна, провідний фахівець ННІРО НАУ.

До заходу долучилися учні 9-11 класів закладів загальної середньої освіти м. Києва і студенти коледжів НАУ. Найактивніші учасники засідання юридичної наукової школи - учні Ліцею 144 ім. Г.Ващенка м. Києва.

Бажаємо учасникам Дня НАУки жити у вільній європейській Україні. Завдяки набутим знанням, умінням та практичним навичкам здійснити правильний професійний вибір задля відбудови рідної країни.

Слава Україні! Героям Слава!

Чекаємо на вас в Національному авіаційному університеті!

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

сайт НАУ: https://nau.edu.ua/

сайт ННІРО: http://iro.nau.edu.ua

https://www.youtube.com/watch?v=yuqMJBcQoR0&t=15s

 

Прочитано 30 разів