ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 19 травня 2023 09:05

День вишиванки

День вишиванки — особливе свято в Україні.

Українці вдягають традиційні вишиванки для виявлення гордості за свою національну культуру.

Працівники навчально-наукового інституту розвитку освіти із задоволенням приєдналися до цього свята!

Кожен третій четвер травня Україна святкує День вишиванки. Приєднатись до святкування дуже просто: достатньо одягнути у цей день традиційну вишиту сорочку. Свято не є офіційним чи релігійним, проте воно об’єднує усю країну та українців за кордоном, що справді робить його світлим та прекрасним.

Свято вишиванки насправді не таке старе, яким може здатися. 15 років тому студентка історичного факультету з Чернівців Леся Воронюк запропонувала акцію про Всесвітній день вишиванки. Надихнув її на таку ідею інший студент, який часто носив на заняття сорочку. Ідея Лесі полягала в тому, щоб у певний день прийти у вишиванках усією групою. Вже за декілька років флешмоб перейшов спочатку на увесь університет, а пізніше на усе місто та країну.

День вишиванки покликаний зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Святкування в Україні включає різноманітні заходи: вуличні фестивалі, паради, концерти, виставки вишивок. У цей день люди демонструють свої вишиванки, виражають свою творчість та вдячність за красу українського мистецтва. В умовах воєнного стану в Україні не можна проводити марші чи інші масові заходи. Долучитися до свята може будь-хто, одягнувши в цей день вишиванку або інший одяг з українською вишивкою.

 

Прочитано 49 разів