ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Четвер, 04 травня 2023 07:56

РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ПРОБНОГО НМТ 2023

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ РОЗВИТКУ ОСВІТИ

КАФЕДРА БАЗОВИХ ТА СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН

 

РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ПРОБНОГО НМТ ‑ 2023

  

АНГЛІЙСЬКА МОВА

У пробному НМТ з англійської мови взяли участь 21 особа. На виконання роботи було відведено 80 хвилин.

Тест з англійської мови містив 19 завдань різної форми складності (Reading, Use of English and Grammar): завдання з візуальним контентом на вибір однієї правильної відповіді з восьми варіантів (5 завдань), завдання до тексту великого обсягу на вибір однієї правильної з відповіді з чотирьох варіантів (5 завдань), завдання на виділення основної ідеї шести текстів незначного обсягу на вибір однієї правильної з відповіді з шести варіантів (6 завдань); комплексні завдання на знання лексики і граматики з вибором однієї правильної відповіді з кількох (3 завдання).

Зміст завдань пробного НМТ з англійської мови відповідає програмі ЗНО з англійської мови та охоплює всі теми, які вивчаються в шкільному курсі.

 За результатами перевірки знань і вмінь виявлено, що 20 % учасників мають початковий рівень, середній рівень – 35 %; достатній рівень – 30 %, високий – 15 %.

Найкращі результати показали: Євген Кузьменко (28б), Максим Клементьєв (29б).

Аналіз результатів виконання завдань запропонованої роботи показав, що для більшості учасників тестування з англійської мови, завдання з візуальним контекстом викликали найменше проблем. Водночас, найбільш складними для слухачів виявилися завдання, пов’язані з роботою над текстом значного обсягу, що свідчить про певні прогалини у слухачів у словниковому запасі та у навичках перекладу.

Питання на граматику та на особливості використання лексики  англійської мови так само викликали утруднення у частини слухачів, але тут прогалини у знаннях є меншими, що свідчить про те що, більшість слухачів непогано розуміється на граматичних конструкціях і трохи гірше на особливостях використання лексики англійської мови.

Таким чином, при підготовки до національного мультипредметного тесту, у першу чергу, необхідно звернути увагу на покращення навичок перекладу; у граматичній частині на: Present Tenses, Past Simple, Present/Past Simple Passive; Modal verbs; Word formation; Infinitive, Gerund; Conditional. Для покращення результату в частині Use of English треба звернути увагу на синоніми, фразові дієслова, фразеологізми. 

ФІЗИКА

У пробному НМТ з фізики взяли участь 16 осіб. На виконання роботи було відведено 80 хвилин.

Зміст завдань пробного тесту з фізики відповідає програмі ЗНО з фізики і охоплює 5 тематичних розділів:

  • Механіка;
  • Молекулярна фізика та термодинаміка;
  • Електродинаміка;
  • Коливання і хвилі. Оптика;
  • Елементи теорії відносності. Квантова фізика.

Тест із фізики налічує 20 завдань різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (12 завдань), на встановлення відповідності («логічні пари») (2 завдання), відкритої форми з короткою відповіддю (6 завдань).

За результатами перевірки знань і вмінь виявлено, що 12,5 % учасників мають початковий рівень, середній рівень – 12,5 %; достатній рівень – 37,5 %; високий – 37,5 %.

Максимальну кількість балів (31) набрала Олена Анісімова.

Аналіз результатів виконання завдань виявив, що більшість учасників не вміють розв’язувати комбіновані задачі із застосуванням знань із різних розділів фізики, не володіють навичками аналізу функціональних залежностей, складанням і вирішенням математичних рівнянь. Більшість учасників допускають помилки в математичних розрахунках, у переведенні одиниць фізичних величин в міжнародну систему СІ, не вміють робити алгебраїчних перетворень математичних виразів. Це свідчить про те, що майже не існує галузі фізики, що не вимагає застосування досить розвиненого математичного апарату,  і  тому учням обов’язково треба звертати увагу на підготовку і  з математики.

Таким чином, при підготовці до національного мультипредметного тесту саме з фізики необхідно звернути увагу на теми: цикл Карно, заряджена частинка у магнітному полі, ядерна фізика. 

ІСТОРІЯ УКРАЇНИ

У пробному НМТ з історії України взяли участь 12 осіб.

Зміст завдань блоку пробного НМТ з історії України відповідає програмі ЗНО з історії України й охоплює теми, що стосуються подій другої половини XVI – початку ХХІ ст.

Пробний тест з історії України містить 30 завдань різних форм: з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох запропонованих варіантів (20 завдань), на встановлення відповідності «логічні пари» (4 завдання), на встановлення послідовності (3 завдання), з вибором трьох відповідей із семи запропонованих варіантів (3 завдання).

За результатами перевірки знань і вмінь виявлено, що 16 % учасників мають початковий рівень, середній рівень – 42 %; достатній рівень – 33 %; високий – 9 %.

Максимальну кількість балів (44) набрала Олександра Благая. Аналіз результатів виконання завдань запропонованої роботи показав, у більшості учасників тестування були помилки у відповідях на питання на встановлення відповідності подій і року, коли вони відбулись; встановлення відповідності між органами державної влади й державою, в якій вони діяли. Іншим проблемним аспектом, що викликав у більшості учасників складнощі з виконанням, є блоки завдань на встановлення хронологічної послідовності. По-перше, потрібно орієнтуватися в усіх історичних періодах та датах. По-друге, потрібно вміти логічно мислити, уміючи порівнювати з датами культурні особливості суспільства і події.

Таким чином, при підготовці до національного мультипредметного тесту необхідно звернути увагу на теми: «Період десталінізації», «Відлига», «Люблінська унія», «Україна на початку 90-х рр. ХХ ст.»

Прочитано 31 разів