ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Вівторок, 25 квітня 2023 18:09

РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ПРОБНОГО НМТ 2023 з математики та української мови, 22.04.2023р.

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ РОЗВИТКУ ОСВІТИ

КАФЕДРА БАЗОВИХ ТА СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН 

 

РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ПРОБНОГО НМТ ‑ 2023

 

Навчально науковий інститут розвитку освіти НАУ провів 22 квітня 2023 року пробне НМТ ‑ 2023 для учнів 11 класів закладів середньої освіти, позашкільної, професійно-технічної освіти та студентів коледжів. Захід відбувся в онлайн-режимі на платформі Moodle. Завдання для учасників підготували науково-педагогічні працівники кафедри базових та спеціальних дисциплін. Перевірити знання відповідно до програми, вимог і технологій УЦОЯО виявило бажання 108 абітурієнтів.

 

МАТЕМАТИКА 

У пробному тестуванні взяли участь 46 осіб. На виконання роботи було відведено 80 хвилин.

Тест із математики містить 22 завдання різної форми: з вибором однієї правильної відповіді з п’яти варіантів (15 завдань), на встановлення відповідності (3 завдання), відкритої форми з короткою відповіддю (4 завдання).

Зміст завдань пробного НМТ (Національний мультипредметний тест) з математики відповідає програмі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з математики й охоплює всі теми з алгебри й геометрії, які вивчаються в шкільному курсі, а саме:

  • Числа і вирази;
  • Рівняння, нерівності і їх системи;
  • Функції;
  • Елементи комбінаторики, початки теорії ймовірностей та елементи математичної статистики;
  • Планіметрія;
  • Стереометрія.

За результатами перевірки знань і вмінь виявлено, що 4,3 % учасників мають початковий рівень, середній рівень – 39,2 %; достатній рівень – 43,5 %; високий – 13 %.

Максимальну кількість балів (32) набрали: Вишневський Іван, Назімов Максим.

Аналіз результатів виконання запропонованих завдань показав, що для більшості учасників тестування з математики, завдання щодо перетворення графіків функцій, властивостей геометричних фігур на площині, розв’язування тригонометричних рівнянь, знаходження площі фігур за допомогою інтегралів, завдання на визначення площі та об’єму фігур обертання,  виявилися досить складними.

Завдання відкритої форми з короткою відповіддю суттєво вплинули на кількість набраних балів: більше ніж 30 % учасників припустилися суттєвих помилок.

Таким чином, при підготовки до національного мультипредметного тесту необхідно, крім іншого, особливу  увагу звернути на теми: планіметричні фігури; функції, їх властивості та побудова графіків; тригонометрія; стереометрія.

 

УКРАЇНСЬКА МОВА

У пробному тестуванні  з української мови взяли участь 50 осіб.

Зміст завдань пробного НМТ з української мови відповідає чинній програмі ЗНО з української мови та охоплює всі мовні теми, вивчення яких передбачено в шкільному курсі української мови, а саме теми:

  • «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія»;
  • «Лексикологія. Фразеологія»;
  • «Будова слова. Словотвір»;
  • «Морфологія»;
  • «Синтаксис»;
  • «Стилістика»;
  • «Розвиток мовлення».

За результатами перевірки знань і вмінь виявлено, що 4 % учасників мають початковий рівень, середній рівень – 38 %; достатній рівень – 44 %, високий – 14 %.

Максимальну кількість балів (34) набрали: Анісімова Олена, Білик Єлизавета, Смирнова Анастасія.

Аналіз результатів виконання завдань запропонованої роботи показав, що для більшості учасників тестування здебільшого важко виконувати завдання на виправлення лексичних, граматичних та стилістичних помилок.

Таким чином, при підготовки до національного мультипредметного тесту необхідно абітурієнтам звернути увагу на поліпшення орфографічної, пунктуаційної грамотності та умінь і навичок зв’язного мовлення.

Прочитано 45 разів