ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Четвер, 20 квітня 2023 12:31

Цикл лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ» Лекція № 4 «ВНУТРІШНІЙ СВІТ І СТАНІ СВІДОМОСТІ»

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ, Центр допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді пропонує до вашої уваги авторський цикл лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ». Цей цикл лекцій буде корисним на молодших курсах психологічних та педагогічних факультетів, а також як навчальний цикл для біологічних, медичних та технічних вузів. Цикл лекцій представить інтерес для всіх, хто цікавиться природою людини, кого хвилюють таємниці психіки, її закономірності та механізми.

Один чоловік прийшов до Бахауддіна Накшибанді і сазав: «Я подорожував від одного вчителя до іншого і вивчив багато шляхів, і всі вони принесли мені багато користі та найрізноманітніші переваги. Тепер же я хотів би стати одним із твоїх учнів, щоб випити з колодязя знань і завдяки цьому стати ще більш досвідченим у тариці, містичному шляху».

Бахауддін не став прямо відповідати на його прохання і попросив накрити стіл до обіду. Внесли блюдо з рисом та м'ясом, і він почав подавати своєму гостю тарілку за тарілкою. Потім він пригощав його плодами та пирогами, потім знову попросив, щоб принести плов – безліч страв з овочами, салатами та солодощами змінювали один одного.

Спочатку гість був дуже задоволений і, оскільки Бахауддін з величезним задоволенням стежив за кожним шматочком, який їв його гість то намагався з'їсти якнайбільше. Коли гість почав жувати повільніше, шейх-суфій, здавалося, був засмучений, і тому, побоюючись розсердити його, нещасний гість з'їв ще трохи.

Коли він уже не міг проковтнути жодного зернятка рису і катався по подушках від болю в животі, Бахауддін звернувся до нього з такими словами:

«Коли ти прийшов побачитися зі мною, ти був переповнений неперетравленими знаннями так само, як зараз переповнений м'ясом, рисом та фруктами. Тобі було погано, але ти не звик до справжнього духовного болю, і тому вважав його голодом, прагненням нових знань. Однак справжня складність полягала в неперетравленні.

Я можу вчити тебе, якщо ти підеш моїми вказівками і залишишся тут, зі мною, перетравлюючи знання за допомогою дій, які навряд чи здадуться тобі навчанням – проте їх можна порівняти з тими ліками, що дозволять тобі переварити їжу і перетворювати її на силу, а не у зайву вагу».

Пропоную зробити власний вибір, почати досліджувати свій внутрішній світ і стан свідомості за посиланням: https://youtu.be/IoQEamEUZUU

Автор циклу: Богдан Піонтковський-Вихватень, психолог Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді, кандидат педагогічних наук, магістр психології, груповий психоаналітик, психолог-екофасилітатор.

Цикл лекцій «Що таке психологія» розміщено у записі на YouTube каналі ННІРО (посилання: https://cutt.ly/3vsVF2W).

Детальніше про цикл лекцій «Що таке психологія»: https://cutt.ly/lByRERY

На YouTube каналі ННІРО ви також можете переглянути:

  1. Цикл лекцій «Про обдарованість від А до Я»;
  2. Цикл лекцій «Пропедевтика профорієнтації»;
  3. Цикл лекцій «Власний компас профорієнтації»;
  4. Цикл лекцій «Логіка»;
  5. Дні НАУки;
  6. Дні відкритих дверей НАУ;
  7. Дні професій.

З метою покращення роботи та інформування педагогів, батьків та учнівської молоді було створено сайт Online Психологічний інформаційно-консультаційний центр «ПТАХ» - посилання: https://cutt.ly/amawRn4

Наші контакти:

м. Київ, НАУ, проспект Любомира Гузара, 1, корпус 8а, т. (044) 4066847

Приймальна комісія: т. (044) 4974105 http://pk.nau.edu.ua/

НАУ: https://nau.edu.ua/

ННІРО: http://iro.nau.edu.ua/

facebook https://bit.ly/2MNOudK

 

Прочитано 33 разів