ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Середа, 12 квітня 2023 11:44

День працівників ракетно-космічної галузі України

12 квітня в 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Схід» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики».

Пізніше, 7-го квітня 2011-го року, на рівні Генеральної Асамблеї ООН, була прийнята відповідна резолюція № 65/271, в якій 12-е квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини в космос.

В Україні цей День відзначається згідно з Указом Президента України від 13 березня 1997 року № 230/97 та має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України».  І відповідно його святкування проводиться щорічно 12 квітня. Державна влада офіційно вітає професіоналів цієї галузі.

Метою свята є подяка робітникам української космонавтики за старанну працю у створенні техніки, проведенні наукових досліджень тощо. Адже саме українцям належить ідея міжпланетних перельотів й розвинення ракетної теорії.

Україна вже другий рік знаходиться у стані російсько-української війни. Сили протиповітряної оборони щодень дають гідну відсіч рашиському агресору, тим самим, захищаючи життя не лише українців, а й людей в усьому світі. Посилюють обороноздатність Вітчизни заради світлого майбутнього.

Шановні працівники ракетно-космічної, авіаційної галузі України Ваша праця є неоціненим скарбом для кожного з нас повсякденно, а особливо в умовах сьогодення.

Колектив Навчально-наукового інституту розвитку освіти НАУ сердечно вітає всіх причетних зі святами!

Низький Вам уклін! Нехай береже Вас Бог!

 

Прочитано 47 разів