ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 17 березня 2023 13:33

Відбувся день НАУки – 16.02.2023

16.03.2023 року в Національному авіаційному університеті відбувся День НАУки для учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти, студентів коледжів, вихованців закладів позашкільної освіти та учнів-членів Малої академії наук України. Зацікавлені мали можливість долучитися до засідання наукової школи архітектури, будівництва та дизайну

Організатори: Навчально-науковий інститут розвитку освіти спільно з Факультетом наземних споруд і аеродромів НАУ.

Доповідач – Махінько Антон Володимирович, професор кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів факультету наземних споруд і аеродромів НАУ; начальник науково-технічного відділу інжинірингової фірми ЕТУАЛЬ, доктор технічних  наук, старший науковий співробітник.

Тема виступу: «BIM технології промислових об’єктів України» (власний досвід проєктування та будівництва)». Слухачі змогли переконатися, що сучасні інформаційні та цифрові технології широко використовуються, як у повсякденному житті сучасної людини, так і в різних галузях промисловості, більше того, таке впровадження сьогодні є просто необхідним, так як відмова від сучасних технологій призводить до втрати конкурентних переваг цілих галузей в економіці країни.

Будівельна галузь не є винятком й застосування новітніх технологій дозволяє не тільки зберегти конкуренцію на ринку, а й загалом підвищити ефективність  будівельних процесів та проєктування.

Махінько Антон Володимирович, розкрив поняття  – «BIM технологія». BIM – це абревіатура від Building Information Model, що означає: інформаційна модель будівлі або споруди; тобто її цифровий клон. Технології інформаційного моделювання (BIM) широко використовуються в багатьох країнах світу, де за їх допомогою реалізується більшість будівельних проєктів. В Україні поки не так багато компаній, які активно впроваджують сучасні IT-продукти у свій арсенал, проте з кожним роком їх кількість потроху зростає. Цьому сприяє не тільки об’єктивна реальність цифровізації суспільного життя, але й політична діяльність держави у сфері будівництва. Так, вже розроблено дорожню карту переходу на BIM-технології, розробляються державні норми та стандарти з інформаційного моделювання, удосконалюється процес проходження експертизи будівельних об’єктів на базі їх цифрових клонів. За допомогою яскравої презентації та невимушених наукових фактів науковець наголосив, що в умовах війни впровадження BIM технологій для будівельної галузі України стає ще більш актуальним, так як поряд із об’єктами нового будівництва з’являється велика кількість будівель та споруд, які потребують реконструкції та підсилення.

Модератор заходу – Тетяна Петровська, кандидат педагогічних наук, директор Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді ННІРО НАУ.

Інформаційне забезпечення заходу здійснювала Третьякова Аліна, провідний фахівець ННІРО НАУ.

До заходу долучилися учні 9-11 класів ЗЗСО і студенти. Особливо активність проявили учні школи № 131 м. Києва.

Зичимо всім учасникам наукової зустрічі зробити правильний професійний вибір для відбудови рідної України після нашої Перемоги!

Щира подяка ЗСУ за можливість підтримувати освітянський фронт та молодь України!

Чекаємо на вас в Національному авіаційному університеті!

https://bit.ly/2MNOudK

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

сайт НАУ: https://nau.edu.ua/

сайт ННІРО: http://iro.nau.edu.ua

Прочитано 11 разів