ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Вівторок, 14 лютого 2023 11:58

Воєнний науковий січень Навчально-наукового інституту розвитку освіти НАУ

Тримаємо науковий фронт!

З 9 по 16 січня 2023 р. завідувач кафедри базових та спеціальних дисциплін ННІРО НАУ, к.т.н., доцент Ольга БРУЯКА пройшла в режимі онлайн міжнародне підвищення кваліфікації  з «Використання можливостей хмарних сервісів в онлайн навчанні» та отримала сертифікат.

Організатор - Науково-дослідний  інститут Люблінського науково-технологічного парку (Республіка Польща) та  Міжнародна фундація науковців та освітян (Україна, International Educators and Scholars Foundation).

13 січня 2023 р. у м. Ісламабад відбувся  онлайн  вебінар на тему «Використання аналізу людського капіталу для трансформації організації» / «Using Human Capital Analytics to Transform Organization».

Організатор - HR METRICS, м. Ісламабад, Пакистан.

Модератор  вебінару - Zahid MUBARIK,  лідер стратегічного управління людськими ресурсами, генеральний директор HR Metrics, президент-засновник SHRM Forum Pakistan. Він має честь бути єдиним керівником відділу кадрів з Південної Азії, який став членом Технічного комітету 260 ISO з розробки глобальних стандартів управління персоналом.

Враховуючи  збільшення інвестицій у людський капітал, інвестори очікують, що комітети з персоналу ради директорів будуть генерувати високоякісну аналітику, яка допоможе краще зрозуміти вимірюваний соціальний та фінансовий вплив / рентабельність інвестицій у людський капітал.

Відбулася жвава дискусія щодо методів вимірювання людського капіталу, кадрових показників для комітетів правління кадрів.

Заступник директора ННІРО НАУ, к.е.н., доцент Людмила ЛАХТІОНОВА взяла участь у роботі вебінару, а також подякувала Zahid MUBARIK та всім спікерам  за цікаву зустріч, корисну інформацію, запропоновані методики  вимірювання людського капіталу, кадрових показників для комітетів правління кадрів та яскраві презентації. Побажала учасникам вебінару добра та миру.

HR Metrics продовжуватиме наукове співробітництво з ННІРО НАУ.

20 січня 2023 р. у Міністерстві освіти і науки України відбувся брифінг щодо моделі вступної кампанії у 2023 р. в умовах воєнного стану.

Під час заходу було представлено спільну позицію та напрацювання Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і Українського центру оцінювання якості освіти  з організації та формату проведення вступних випробувань з урахуванням безпеки та створення умов для можливості вступу найбільшої кількості українських випускників.

Речники заходу:

- Сергій ШКАРЛЕТ, Міністр освіти і науки України;

- Сергій БАБАК, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій;

- Юлія ГРИШИНА, народний депутат України, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій;

- Валерій БОЙКО, в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти;

- Олег ШАРОВ,  генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України.

У роботі заходу взяла участь Людмила ЛАХТІОНОВА,  член Приймальної комісії НАУ, відповідальна за роботу ОЦ «Донбас-Україна», заступник директора ННІРО НАУ.

Результати брифінгу щодо НМТ 2023 року:

-  БАКАЛАВРАТ: 1. Обов'язкові предмети - українська мова та математика. Третій - на вибір. 2. У 2023 році діють НМТ 2022 та ЗНО 2021. 3. Будь-який обраний вибірковий підходить під будь-яку спеціальність. 4. Вступники на творчі спеціальності складають НМТ + творчий конкурс у ЗВО. 5. Реєстрація на НМТ у квітні. 6. Середній бал атестату, сільський коефіцієнт не враховується. 7. Галузевий коефіцієнт буде використано з пріоритетним вибором 1-2 пріоритет, але на спеціальності особливої підтримки. 8. Можна подавати до 20 заяв на вступ на 1 курс бакалаврату. Не більше 5 на державну форму. 9. Конкурсний бал на вступ за всіма рівнями не може бути: 9.1. Менше 150 - за лікарськими спеціальностями. 9.2. Менше 140 - право, публічне правління, міжнародні відносини, фармація. 9.3. На всі інші на бюджет - від 130. 10. НМТ з історії - з другої половини 16 століття до початку 21 століття (8-11 клас). Давньої і Середньовічної історії не буде! 11. Дистанційно можна пройти НМТ, якщо дитина з тимчасово окупованих територій. 12. Центри тестування за кордоном будуть. Попередньо у 32 країнах. 12. «Шари» - склав, якщо відповів на одне питання в 2023 році НЕ БУДЕ. Поріг складання - 10% від максимального тестового балу за предмет. Шкали будуть згодом.

- МАГІСТРАТУРА: 1. Вступ до магістратури: 1.1. Тест із загальної навчальної компетентності (ТЗНК) + іноземна + фахове (у ЗВО). 1.2. Єдине фахове вступне випробовування (ЄФВВ) - для вступників на галузі 05, 06, 07, 08, 28, 29. 2. Без НМТ, ТЗНК, ЄФВВ можна вступити на контракт, АЛЕ лише на ті спеціальності, яким надається особлива підтримка держави - 53 спеціальності. 3. Хто вже має магістра / спеціаліста - вступ за іспитами у ЗВО (або на загальних підставах - за бажанням). Але це не стосується вступників на 081 та 293 - тут лише загальні умови. 4. Всі, хто вступають до магістратури на галузі 05, 06, 07, 08, 28, 29 - незалежно від того, на базі диплому бакалавра / спеціаліст / магістр - беруть участь у широкому конкурсі на загальних правах.

22 січня 2023 р. за сприяння Компанії SoftServe відбувся вебінар на тему   «Роль внутрішньої системи якості освіти ЗВО в побудові сучасних ОП в IT-галузі».

Модератор – Марія РАШКЕВИЧ, к.т.н.,  освітня менеджерка компанії SoftServe.

Спікер – Андрій БУТЕНКО, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. 

Серед основних акцентів:

- використання інструментів внутрішньої системи якості при формуванні  і реалізації якісної ОП;

- сталі традиції VS вимоги стейкхолдерів  і часу при формуванні  і реалізації ОП;

- успішні та проблемні кейси з практики діяльності Національного агентства;

- як показати сильні сторони  ОП під час  акредитації.

Заступник директора ННІРО НАУ, к.е.н., доцент Людмила ЛАХТІОНОВА  та завідувач кафедри базових та спеціальних дисциплін ННІРО НАУ, к.т.н., доцент Ольга БРУЯКА подякували лектора за детальне розкриття особливостей акредитації освітньо-наукових програм в ІТ, а Компанію SoftServe – за  високий рівень організації заходу.

26 січня 2023 р. за сприяння кампанії SendPulse відбувся вебінар «Як створити сайт без знання програмування?»

Модератор  вебінару - Аліна ДИКУХА, керівник цифрового маркетингу SendPulse.

На презентації   дізнались:

- які типи сайтів можна створити у новому конструкторі;

- як користуватися конструктором: будуємо структуру;

- як додати власний домен та фавікон;

- приклади готових шаблонів, блоків та сайтів;

- інтеграцію із сервісами SendPulse;

- тарифні плани та roadmap конструктора.

У роботі вебінару взяли участь заступник директора ННІРО НАУ, к.е.н., доцент Людмила ЛАХТІОНОВА  та завідувач кафедри базових та спеціальних дисциплін ННІРО НАУ, к.т.н., доцент Ольга БРУЯКА.

Всі учасники тримали сертифікати.

Нація, яка завдяки синергії освіти, науки та бізнесу спільно шукає розв’язання проблем,   навчається під час війни, підвищує свою кваліфікацію,   поліпшує ефективність освіти і науки в Україні,  приречена на ПЕРЕМОГУ!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

Прочитано 41 разів