ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Середа, 12 жовтня 2022 19:27

Гостьові лекції представників наукової спільноти та стейкхолдерів країн Європейського Союзу в НАУ

За ініціативи Навчально-наукового інститут розвитку освіти  та факультету економіки та бізнес-адміністрування,  в т.ч. кафедри фінансів, обліку та оподаткування, 5 жовтня 2022 р. в Національному авіаційному було проведено цикл гостьових наукових лекцій представниками наукової спільноти та стейкхолдерів  країн Європейського Союзу.

Першу лекцію на тему «Accounting Terminology as an Important Component of Improving the Professional Knowledge» /  «Термінологія бухгалтерського обліку  як важлива складова удосконалення професійних знань» прочитав кандидат економічних наук, професор Інституту управління бізнесом Талліннського технологічного університету Яаан АЛВЕР.  

Яаан АЛВЕР є членом Європейської асоціації бухгалтерів, Американської асоціації бухгалтерів, Асоціації рідної мови Академії наук  Естонії; рецензентом the Journal of Theoretical Accounting /Zeszyty Teoretyczne Rachunkowości/  (Польща),  Journal of Accounting and Management Information Systems (Румунія), Accounting, Ethics & Public Policy (США). Є експертом Латвійського центру оцінки якості вищої освіти. Виступав із доповідями на наукових конференціях в Австралії, Австрії, Болгарії, Великобританії, Данії, Іспанії, Італії, Китаї, Канаді, Латвії, Литві, Норвегії, Франції, Об'єднаних Арабських Еміратах, Польщі, Республіці Корея, росії, США, Таїланді, Україні, Фінляндії, Франції, Швейцарії, Швеції, Тайвань, Туреччина, Південна Африка, Японія. Має публікації з управлінського та фінансового обліку, а також фінансового аналізу англійською, російською, естонською та китайською мовами. Автор та співавтор  тематичних монографій та підручників з бухгалтерського обліку та економічного аналізу.

Яаан АЛВЕР був запрошеним професором до таких відомих університетів як Університет Південної Данії (University of Southern Denmark), Данія; Технічний університет Ільменау (Ilmenau University of Technology), Німеччина; Київський національний економічний університет (Україна) та Європейський університет Кипру (European University Cyprus), Кіпр, у яких читав курси лекцій з фінансів та менеджменту, бухгалтерського обліку, стратегічного управлінського обліку та управління витратами, теорії бухгалтерського обліку, міжнародного обліку. Яаан АЛВЕР є автором провідного естонського підручника з управлінського обліку та співавтором підручника з фінансового обліку. У першому конкурсі, організованому естонською діловою газетою Äripäev (День бізнесу), Яаана АЛВЕРА та професора Лехте АЛВЕР було обрано промоутерами бухгалтерського обліку 2018. У 2020 році Яаан АЛВЕР отримав нагороду за  бухгалтерські дослідженнях і як найкращий керівник від Міністерства фінансів Естонії, Асоціації аудиторів Естонії, Асоціації бухгалтерів Естонії та Асоціації внутрішніх аудиторів Естонії.

Після лекції за участю професора Талліннського технологічного університету Яаан АЛВЕРА відбувся круглий стіл з обміну досвідом підготовки фахівців  з обліку та оподаткування.

Другу лекцію на тему  «Tax System of Latvia» («Податкова система Латвії»)  прочитала Марина КУЗЕНКО, сертифікований консультант Латвійської асоціації податкових консультантів,  член правління SIA Tax Consulting, магістр економіки, Рига, Латвія.

До відкриття власного бізнесу Марина КУЗЕНКО пропрацювала два роки в команді Ernst & Young керівником податкових проектів і 18 років у Службі державних доходів керівником відділу доходів та оподаткування, яка напряму підпорядковується Міністерству фінансів Латвії.   Працюючи в Службі державних доходів останні 5 років, Марина керувала частиною методології непрямого оподаткування, надаючи консультації, розробляючи нормативні акти та методичні матеріали в області застосування податку на додану вартість.

Крім того, Марина КУЗЕНКО працювала експертом в області податку на додану вартість в проектах технічної допомоги Європейської комісії в таких країнах: Хорватія, Румунія, Україна, Азербайджан, Косово, Грузія.

За запрошенням Міністерства фінансів України Марина КУЗЕНКО проводила семінари в даній  державній установі  щодо обміну досвідом з питань реформування системи оподаткування Латвії та в Україні.

За результатами роботи прийнято рішення про подальше науково-дослідницьке співробітництво між  Талліннським  технологічним університетом (Естонія),  SIA Tax Consulting (Латвія) та Навчально-науковим інститутом розвитку освіти НАУ, факультетом економіки та бізнес адміністрування НАУ, в т. ч. кафедрою фінансів, обліку та оподаткування.

Нація, яка навчається під час війни та підтримує тісні ділові зв’язки з представниками наукової спільноти та стейкхолдерів  країн Європейського Союзу, приречена на ПЕРЕМОГУ!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

 

Прочитано 87 разів