ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Вівторок, 27 вересня 2022 04:37

Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї

26 вересня світ відзначає Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, що був започаткований  у грудні 2013 року відповідною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.

Головна мета Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї – привернути увагу громадськості до проблеми, адже у світі, де існує ядерна зброя, ніхто не може почуватися у безпеці.

Повна ліквідація ядерної зброї у всіх країнах світу є однією з основних і найстаріших цілей діяльності ООН. Вона стала предметом першої резолюції Генасамблеї в 1946 році, де вперше була озвучена і юридично закріплена. У наступні роки ця тема неодноразово включалася у порядок і плани засідань (1959, 1975 роки), а також визначена у якості одного із пріоритетних завдань першої спеціальної сесії Генеральної Асамблеї по роззброєнню в 1978 році, яка приділила особливу увагу проблемі ядерного роззброєння. До того ж ця мета була схвалена і підтримана кожним з генеральних секретарів ООН.

В результаті, у різні роки було підписано декілька Договорів про нерозповсюдження ядерної зброї. Однак, незважаючи на всі зусилля ООН, і, незважаючи на прийняття двосторонніх і багатосторонніх договорів, у світі не була фізично знищена ні одна одиниця ядерної зброї (в арсеналах різних країн світу в цілому налічується близько 16 тисяч одиниць цієї зброї). І сьогодні більше половини населення нашої планети живе у країнах, що мають ядерну зброю або входять до складу ядерних альянсів.

Одні з найсвіжіших даних представила Федерація  американських вчених у 2021 році. Дослідники зазначають, що ці цифри приблизні. За їхніми даними, лідером у «ядерному рейтингу» є росія:

На озброєнні:

- росії 5977 ядерних боєголовок

- США 5428 ядерних боєголовок

- Китаю 350 ядерних боєголовок

- Франції 290 ядерних боєголовок

- Британії 225 ядерних боєголовок

- Пакистану 165 ядерних боєголовок

- Індії 160 ядерних боєголовок

- КНДР 20 ядерних боєголовок

З 24 лютого 2022 року Україна палає у пеклі повномаштабної російсько-української війни. Більш того, над усім світом від рашистів повисла ядерна загроза.

У реаліях сьогодення міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї набуває особливої актуальності, адже вирішення проблеми ядерної загрози гостро постало перед  світовою спільнотою.

Колектив Навчально-наукового інституту розвитку освіти НАУ підтримує  ідею боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї.

Все буде Україна!

Прочитано 34 разів