ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 09 вересня 2022 18:23

День танкіста в Україні

11 вересня 2022 року в Україні відзначається День танкістів. Свято відзначається у другу неділю вересня згідно з Указом Президента від 29 серпня 1997 року.

Україна має багаторічну історію становлення та розвитку танкових військ, які є важливою складовою бойового потенціалу Збройних Сил України.

Танкові війська можна сміливо назвати «бронею» піхоти – без них піхотинці як «без рук» – не підуть у наступ і не зможуть утримувати здобуті позиції.

Починаючи з 2014 року російська збройна агресія щодо України змусила українських військових захищати рідну землю – вперше з часів Другої світової війни на території Східної Європи, а саме на східних кордонах України, відбувалися танкові бої. Українські танкісти брали активну участь у визволенні населених пунктів Донеччини і Луганщини, боях за Дебальцеве, Мар’їнку, Піски, Авдіївку, проявили себе воїни-танкісти і в жорстоких боях за Донецький аеропорт.

24 лютого 2022 року на території України розпочалася повномаштабна російсько-українська війна. Навесні цього року населені пункти з Харківщини — Ізюм та Барвінкове — згадували військові експерти в усьому світі. Після захоплення Ізюма російські війська планували швидким ривком оточити ЗСУ в районах Слов’янськ — Краматорськ — Бахмут. Для цього окупантам потрібно було вийти на рубежі в районі Барвінкового.

Проте реалізувати задум росіянам не вдалося. Під час тривалих боїв їх зупинили українські бійці. За підсумками одного з таких боїв звання Героя України отримав командир роти 3-ї танкової бригади Сергій Пономаренко. Це лише один з прикладів  героїзму та незламності українських танкістів. Чимало з них загинуло, захищаючи Батьківщину, чимало з них нагороджено за виявлені мужність і героїзм.

Колектив Навчально-наукового інституту розвитку освіти НАУ висловлює безмежну вдячність нашим Героям.

Щиро вітаємо з Днем танкіста!

Слава Україні! Героям Слава!

Прочитано 55 разів