ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Вівторок, 06 вересня 2022 11:21

ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ»

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ, Центр допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді пропонує цикл лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ».

Лекції будуть корисними на молодших курсах психологічних та педагогічних факультетів, а також як навчальний цикл для біологічних, медичних та технічних вузів. Цикл лекцій представить інтерес для всіх, хто цікавиться природою людини, кого хвилюють таємниці психіки, її закономірності та механізми.

У всі часи людство цікавила конкретна людина, її внутрішній світ, причини та закономірності виникнення тих чи інших її вчинків, закони поведінки у суспільстві собі подібних. Не менш інтригуючим здавалося завдання зрозуміти, як виникають уявні образи, що таке свідомість, мислення, творчість, які механізми цих явищ. Усім цим займається психологія, яка з моменту свого виникнення намагалася і намагається стати наукою, досі балансуючи десь між мистецтвом, наукою та вірою.

Така невизначеність становища психології пов'язана з тим, що вона завжди перебувала під сильним пресом ідеологічних поглядів суспільства. У зв'язку з цим здається важливим дати можливість сучасному освітньому середовищу познайомиться з тим, що таке психологія.

У циклі лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ» будуть представлені всі наукові напрями психології. Торкнемося останніх досягнень у найрізноманітніших галузях психологічних знань.

Автор лекцій розглядає як традиційні проблеми сприйняття, пам'яті, мислення, так і питання природничо-наукового пізнання внутрішнього світу за допомогою медитації, сміливо залучаючи дані соціобіології при поясненні поведінки людей у суспільстві.

Будуть розглянуті різні процеси, що дозволяють людині пристосовуватися до реальної дійсності або видозмінювати її відповідно до власних  потреб. Буде досліджено  три аспекти людського життя: еволюція особистості від народження до смерті, соціальна активність та вплив групи на поведінку особистості і, нарешті, важкі проблеми буття, що постають перед кожною людиною, а в деяких випадках призводять до розпаду особистості.

План циклу лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ»:

Лекція № 1. Що таке поведінка?

Лекція № 2. Що таке психологія?

Лекція № 3. Чим займається психологія?

Лекція № 4. Внутрішній світ та стан свідомості.

Лекція № 5. Наше сприйняття світу.

Лекція № 6. Мотиваційна та емоційна активація.

Лекція № 7. Научання.

Лекція № 8. Пам'ять, мислення та спілкування.

Лекція № 9. Адаптація та творчість.

Лекція № 10. Розвиток «Я».

Лекція № 11. Життя у суспільстві.

Лекція № 12. Аномальна поведінка, тривога, стрес.

Ведучий циклу: Богдан ПІОНТКОВСЬКИЙ-ВИХВАТЕНЬ, психолог Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді ННІРО, кандидат педагогічних наук, магістр психології.

Цикл лекцій «ЩО ТАКЕ ПСИХОЛОГІЯ» розміщується у записі на YouTube каналі ННІРО (посилання: https://cutt.ly/3vsVF2W).

Інформацію про нові лекції буде анонсовано на сайті ННІРО (посилання: http://iro.nau.edu.ua).

Прочитано 932 разів