ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 12 серпня 2022 06:06

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ прийняв участь у нараді Міністерства освіти і науки України з питань вступної кампанії та фінансування

З метою надання підтримки закладам фахової передвищої та вищої освіти з питань організації вступної кампанії у 2022 році, а також з питань стосовно фінансування, Міністерством освіти і науки України 9  серпня 2022 р. о 13.00  в режимі онлайн було проведено нараду проректорів (заступників директорів), відповідальних за організацію освітнього процесу в закладах, що здійснюють підготовку за освітніми ступенями фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, бакалавра, магістра усіх форм власності та сфер управління.

СПІКЕРИ наради:

- Олег ШАРОВ, генеральний директор Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України;

- Алла РИБАЛКО, керівник експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України;

- Тетяна ІЩЕНКО, директор  Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти;

- Наталія ВІТРАНЮК, заступник директора Департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої і освіти дорослих Державної служби якості освіти України, начальник відділу контролю за наданням фахової передвищої освіти ДСЯО.

На нараді розглядались:

- проблемні ситуації Вступу-2022 (пільги вступникам з ТОТ, ОНТ, сиротам та ін.);

- юридичні та технічні питання до державного підприємства «Інфоресурс»;

- різнобічні питання фінансового характеру.

Було наголошено на найпоширеніших проблемних ситуаціях вступної кампанії у 2022 р.:

1. Абітурієнт зареєстрований на тимчасово окупованій території України або території населеного пункту на лінії зіткнення відповідно до ПЕРЕЛІКУ населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та ПЕРЕЛІКУ населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2014 року № 1085-р (у редакції розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2018 року № 79-р), але має Довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, яка видана до 1 січня 2022 р. і фактичне місце проживання на території громади відповідно до ПЕРЕЛІКУ територіальних громад, які розташовані у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджених Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 25 квітня 2022 р. № 75  (у редакції наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 27 липня 2022 р. № 169).

Такий абітурієнт має пільгову категорію 109 «Особи, місце проживання яких зареєстровано (задекларовано) на особливо небезпечній території» чи пільгову категорію 117 «Особи, які є внутрішньо переміщеними особами відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»?

Наприклад,

- вступник має реєстрацію у м. Первомайськ Луганської області, який включено до ПЕРЕЛІКУ (№ 1085),  і довідку ВПО від 2018 р. з місцем проживання у м. Рубіжне Луганської області (Рубіжанська  міська територіальна громада, яка  входить до ПЕРЕЛІКУ (№ 75));

- вступник має реєстрацію у м. Горлівка Донецької області, який включено до ПЕРЕЛІКУ (№ 1085), і довідку ВПО від 2016 р. з місцем проживання у м. Маріуполь Донецької області (Маріупольська міська територіальна громада, яка  входить до ПЕРЕЛІКУ  (№ 75)).

2. Місце реєстрації абітурієнта – це тимчасово окупована територія України або територія населеного пункту на лінії зіткнення відповідно до ПЕРЕЛІКУ населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та ПЕРЕЛІКУ населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2014 року № 1085-р (у редакції розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2018 року № 79-р), але є  водночас територією громади відповідно до ПЕРЕЛІКУ територіальних громад, які розташовані у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджених Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 25 квітня 2022 р. № 75  (у редакції наказу  Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 27 липня 2022 р.№ 169).

Такий абітурієнт має пільгову категорію 107 «Особи, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції / операції об’єднаних сил (на період її проведення), територія здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації  у Донецькій та Луганській областях (на період їх здійснення), територія населених пунктів на лінії зіткнення або які переселилися  з неї після 01 січня 2022 р.» чи пільгову категорію 109 «Особи, місце проживання яких зареєстровано (задекларовано) на особливо небезпечній території»?

Наприклад,

- вступник має реєстрацію у м. Донецьк, який включено до ПЕРЕЛІКУ (№ 1085) і водночас як Донецька міська територіальна громада, яка  входить до ПЕРЕЛІКУ (№ 75);

- вступник має реєстрацію у м. Торецьк,  який включено до ПЕРЕЛІКУ (№1085) і водночас як Торецька міська територіальна громада, яка  входить до ПЕРЕЛІКУ (№ 75).

У роботі наради Міністерства освіти і науки України прийняла участь Світлана КРЕАТОВИЧ, завідувач відділу з питань освіти і науки Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України.

Нація, яка розгортає широку вступну кампанію у період війни, піклується про пільги для вступників різних категорій, вирішує проблемні ситуації у вступній кампанії у 2022 р. на користь постраждалих від війни абітурієнтів, розв’язує  проблеми  фінансування освіти,  приречена на ПЕРЕМОГУ!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

 

Прочитано 34 разів