ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Неділя, 07 серпня 2022 08:33

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ на вебінарі HR Metrics «How to Measure ROI of Human Capital Investments» / «Як виміряти рентабельність інвестицій у людський капітал»

5 серпня о 17.00 у м. Ісламабад відбувся  онлайн  вебінар на тему «Як виміряти рентабельність інвестицій у людський капітал» / «How to Measure ROI of Human Capital Investments». 

Організатор - HR METRICS, м. Ісламабад, Пакистан.

Спікер вебінару - Zahid MUBARIK,  лідер стратегічного управління людськими ресурсами, генеральний директор HR Metrics, президент-засновник SHRM Forum Pakistan. Він має честь бути єдиним керівником відділу кадрів з Південної Азії, який став членом Технічного комітету 260 ISO з розробки глобальних стандартів управління персоналом.

До складу комітету Технічного комітету 260 ISO входять 11 провідних країн, включаючи США, Великобританію, Францію, Німеччину, Швецію, Швейцарію, Австрію, Норвегію, Нідерланди, Португалію та Пакистан. Зважаючи на його заслуги, Пакистанське управління стандартів і контролю якості, Уряд Пакистану призначив його головою Пакистанського комітету з кадрових стандартів і представником країни у Женевскому комітеті ISO Geneva TC 260.

Zahid MUBARIK має вміння узгоджувати оптимізацію продуктивності робочої сили  зі стратегією організації за допомогою вимірювання людського капіталу. На даний момент він є глобальним організатором стандартів HR Metrics ISO TC 260 і веде 31 країну світу. Очолював Пакистан на зустрічах з розробки стандартів ISO HR у Вашингтоні, Лондоні, Мельбурні, Роттердамі, Парижі, Сінгапурі та на Балі. Під його керівництвом ISO опублікувало 2 міжнародні стандарти: ISO-30410 Impact of Hire Metric і ISO-30411 Quality of Hire Metric. Брав участь у розробці інших фахових  стандартів. 

Zahid MUBARIK є членом ради директорів Центру глобальної інклюзії США. Відіграв важливу роль у запровадженні Глобальних еталонних стандартів різноманітності та інклюзії у Пакистані. Він очолював конференцію та нагородження -  Diversity & Inclusion Conference та Awards у Пакистані протягом 2016, 2017, 2018 років. Отримав три заслужені Міжнародні  сертифікати HR від SHRM та HRCI США. Він представив SHRM Global HR Competency Standard у Пакистані та сприяв сертифікації сотень спеціалістів з управління персоналом.  

Zahid MUBARIK був членом спеціальної експертної групи вимірювання людського капіталу SHRM США. Він посприяв впровадженню HR Metrics/Analytics у багатьох провідних компаніях Пакистану. Його періодичні звіти з HR Benchmarking, опитування та журнал HR Magazine Workforce Tomorrow широко читаються у бізнес-колах.

Zahid MUBARIK — всесвітньо відомий мислитель, письменник і оратор. Його аналітичні статті та виступи висвітюються  міжнародними ЗМІ, зокрема Microfinance Gateway World Bank Washington, CNBC, Dawn, Business Recorder, Business Plus TV і Gulf Economist.

Робоча група з розкриття інформації про людський капітал подає петицію відповідно до Правила 192(a) Правил практики Комісії з цінних паперів США з проханням розробити правило, яке вимагатиме від публічних компаній розкривати достатню інформацію, щоб інвестори могли оцінити ступінь   інвестування фірми  у свою робочу силу. Робоча група також пропонує механізм і реформи позиціонування людського капіталу як вимірюваного АКТИВУ в балансі

Традиційно організації пишуть, що  «люди - це наш найцінніший актив», але вони не мають методики вимірювання даного активу, щоб продемонструвати правдивість даного оцінювання.

На вебінарі було представлено, як вимірювати рентабельність інвестицій у людський капітал, щоб позиціонувати інвестиції в робочу силу як справжній актив для організації.

Заступник директора ННІРО НАУ, к.е.н., доцент Людмила ЛАХТІОНОВА прийняла участь в роботі вебінару; привітала учасників; зазначила, що людське життя – це саме коштовне, що є у світі, особливо це актуально для України в умовах  війни. Життя – безцінне. Людський капітал – безцінний. Це дуже дорогий актив. Подякувала Zahid MUBARIK за запрошення, за цікаву зустріч, корисну інформацію, запропоновану методику визначення рентабельності людського (робочого) капіталу та яскраву презентацію. Побажала учасникам вебінару миру та добра.

У свою чергу, спікер ще на початку зустрічі в прямому ефірі  привітав представника Навчально-наукового інституту розвитку освіти Національного авіаційного університету і закцентував увагу на тому, що це український заклад освіти.

По завершенню вебінару наголосив, що присутність науковця з України Людмили ЛАХТІОНОВОЇ особливо цінна, оскільки  в Україні йде жорстока російсько-українська війна. Побажав народу України скорішої ПЕРЕМОГИ та МИРУ. Висловив бажання відвідати НАУ та продовжити наукове співробітництво з ННІРО.

Прочитано 34 разів