ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Субота, 23 липня 2022 16:46

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ прийняв участь у IFRSForum Ukraine - 2022 «На шляху до Перемоги та сталого розвитку». День другий – 13.07.2022

 

13.07.22  р. продовжив свою роботу  марафон IFRSForum Ukraine - 2022 «On the way to Victory and sustainable development» / «На шляху до Перемоги та сталого розвитку»!

Тематика другого дня Форуму -  «Діджіталізація професії / Альтернативи 1С/BAS» та «МСФЗ: фокус на особливості воєнного стану та на сталість».

Ранкова сесія: «Діджіталізація професії / Альтернативи 1С/BAS»

Модератор:  Алла САВЧЕНКО, Президент BDO Ukraine, Голова Наглядової Ради ФПБАУ.

СПІКЕРИ: Сергій НІКІТЧИН, Заступник директора департаменту проектів цифровізації, Міністерство цифрової трансформації України; Кирило РУДНЄВ, Управляючий партнер, Smart Business (ПО-Microsoft);  Володимир БІЛОУС, Генеральний директор, Best-Run Consulting (ПО-SAP Business One);  Олег ЩЕРБАТЕНКО, CEO, IT-Enterprise (ПО-IT-Enterprise, Master); Олександр СМІРНОВ, Партнер/CEO, A5 Solutions (ПО- А5); Антон ПІСКУН, Менеджер проектів, Bjet (ПО- Odoo); Вячеслав КУЗНЄЦОВ, ПО-Облік SaaS;  Сергій СНІГУР, представник CFO Club Ukraine;  Олексій АРХІПОВ, CFO в компанії Interexy Inc, Non-Executive Director в ТОВ «Аерохендлінг».

На дискусії про диджиталізацію професії  говорили про альтернативи  1С/BAS.  

ГОЛОВНІ ТЕЗИ: 

1) ряд міжнародних ERP вже адаптовані до Законодавства України. Але не адаптованими залишились звички робітників. Не варто бути рабом своїх звичок, адже це затримує розвиток бізнесу;

2) закони про заборону використовувати російський софт є, але чіткого покарання за такі дії – немає. Тож головною причиною йти з 1С досі залишається моральна;

3) Міжнародні ERP стають фінансово доступними для усіх бізнесів України. До прикладу, 80% знижки новим клієнтам Business Central на 2 роки;

4) масовий перехід з 1С ще не відбувся. Шлях змін довгий, але він незворотній. Наразі, коли є міжнародні вендори  і підтримується  український бізнес, є можливість навчитись;

5) Системи міжнародного класу можна розгорнути самостійно!

Тож open your mind. Зміни неминучі!

Денна сесія: «МСФЗ: фокус на особливості воєнного стану та на сталість»

Модератор: Катерина РАФАЛЬСЬКА, АССА, член Наглядової Ради ФПБАУ, експерт з МСФЗ.

СПІКЕРИ: Людмила  СНІГУРСЬКА, к.е.н., DipIFR (ACCA), заступник директора - начальник управління Департаменту бухгалтерського обліку НБУ; Сергій ГОЛОВ, д.е.н., професор МІМ; Ольга ЗНАЧКОВА, АССА, к.е.н., експерт з питань МСФЗ; Сергій РОГОЗНИЙ, член Ради ФПБАУ, директор ТОВ «МІК «СТАРТ», аудитор;  Олена ДЯДЮН, PhD, головний бухгалтер ТОВ «МІК «СТАРТ».

ГОЛОВНІ ТЕМИ:  вплив війни в Україні на фінансову звітність та перспективи звітування зі сталого розвитку; МСФЗ як дзеркало не сталого розвитку; МСФЗ - лінія оборони та відображення у звітності виходу з країни-агресора; активи в окупації та особливості застосування МСФЗ в умовах воєнного стану; відображення благодійної та гуманітарної допомоги під час війни.  

Велику дискусію викликали питання щодо відображення зруйнованих та пошкоджених підприємств та закладів освіти від російських бомбардувань, порядок  списання втрачених активів (наприклад, будівель університетів, гуртожитків, стадіонів, спортивних майданчиків, транспортних засобів, різних матеріальних цінностей  та ін.).

За останніми даними через постійні обстріли та бомбардування військовими РФ регіонів України були пошкоджені 43 заклади вищої освіти, п’ять із них повністю знищені. Про це написав у Telegram Міністр освіти та науки України Сергій ШКАРЛЕТ. Найбільше постраждали університети таких областей:   Харківської   (1 заклад зруйновано, 19 – пошкоджено); Донецької (6 – пошкоджено); Запорізької (4 – зруйновано); Чернігівської (3 – пошкоджено); Миколаївської (3 – пошкоджено).

Обговорили важливі питання витрат та фінансових результатів активів, які залишилися в окупації.

На момент підготовки даного матеріалу, уранці 15 липня 2022 р. війська РФ обстріляли  м. Миколаїв.  Від обстрілів постраждали два найбільші університети міста: Миколаївський національний університет імені Сухомлинського та Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова.

Тому важливими є питання підготовки професіоналів під час воєнного стану, готових працювати у нинішній складний для країни час  та  у світлому майбутньому.

Країна, яка навчається і намагається підвищити якість підготовки фахівців-професіоналів, готових до важкого сьогодення та квітучого майбутнього, приречена на ПЕРЕМОГУ!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Прочитано 43 разів