ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Субота, 09 липня 2022 17:57

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ на вебінарі від Clarivate «Оцінка міжнародної співпраці»

Протягом липня-серпня у Національному авіаційному університеті відбудеться серія безкоштовних вебінарів українською мовою від Clarivate на платформі Webex.

7 липня 2022 р. о 16.15. в режимі онлайн відбувся перший з циклу вебінар  на тему: «Оцінка міжнародної співпраці». 

Вебінар провела лектор Ірина ТИХОНКОВА, консультант з регіональних рішень Clarivate. Було наголошено, що  платформа Web of Science вміщує 15 баз даних, більше 34 тис. журналів на платформі, більше 193 млн. документів на 130 мовах, має більше 2 млрд. посилань.

Web of Science Core Collection – наукометрична, мультидисциплінарна, міжнародна!

Було розкрито: набір даних InCities; організаційні та методичні питання з відкриття профілю установи (заявка на створення профілю, алгоритм створення профілю, дії при зміні назви установи та ін.); звіти,  аналітика, повідомлення про нові документи. Детально показано, які показники можна розрахувати у Web of Science Core Collection, що можна переглянути в InCities за певними категоріями або масивами документів та на рівні країни; за абсолютними та нормалізованими показниками  на рівні установи та за межами України.

Учасник вебінару Людмила ЛАХТІОНОВА, заступник директора ННІРО,     підбила підсумки, що міжнародна співпраця відкриває можливості проведення наукових досліджень на більш високому якісному рівні, кращій презентації наукових здобутків та отримання додаткового фінансування на наукову роботу.

Web of Science (англ. WoS, раніше - Web of Knowledge) - платна пошукова платформа, що об'єднує кілька бібліографічних і реферативних баз даних наукової літератури, що рецензується. Колекція заснована на індексі цитування наукових праць, розробленому одним із засновників наукометрії Юджином Гарфілдом у 1960-х роках. WoS індексує провідні журнали, що рецензуються, наукові книги, дослідницькі статті, огляди книг, анотації, редакційні листи, іншу літературу.

На березень 2022 року WoS містив інформацію про 21 877 журналів, що виходять з 1992 року у більш ніж 80 країнах.

Web of Science Core Collection (WoS) функціонує як Clarivate Analytics – найавторитетніша в світі аналітична і цитатна база даних журнальних статей, що об’єднує 3 бази: Science/Social, Sciences/Arts & Humanities, Citation Index.  

Web of Science дозволяє організовувати пошук за ключовими словами, по окремому автору і по організації (університету), підключаючи при цьому потужний апарат аналізу знайдених результатів. Результат пошуку як по автору, так і по організації дозволяє оцінити загальну кількість публікацій, кількість цитувань, h-індекс та інші показники.

Центральна частина платформи -  наукометрична, реферативна, міжнародна база даних Web of Science Core Collection (до 2014 року мала назву Web of Science), яка включає в себе  провідні журнали, розміщені у трьох ключових індексах наукової літератури: SCIE (Science Citation Index Expanded); SSCI (Social Science Citation Index);  AHCI (Art and Humanities Citation Index).

Наступний вебінар даного циклу відбудеться 26 липня на тему: «Research Smarter: Демонстрація досліджень вашої установи». 

Дякуємо нашим Збройним Силам за можливість прийняти участь у цьому заході під час війни.

Нація, яка навчається в умовах війни, приречена на ПЕРЕМОГУ!

 

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Прочитано 58 разів