ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Неділя, 22 травня 2022 17:16

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ прийняв участь у роботі наукового заходу Міністерства освіти і науки України «Наука у воєнний час: інноваційний і технологічний розвиток для здобуття перемоги та відновлення України»

20 травня 2022 року  Міністерство освіти і науки України   провело  онлайн-захід   «Наука у воєнний час: інноваційний і технологічний розвиток для здобуття перемоги та відновлення України». 

За мету заходу ставилося  підвищення усвідомлення громадськістю  України в  користі науки у такий непростий для держави час.

Відкрив науковий захід Міністр освіти і науки України  Сергій ШКАРЛЕТ. 

З вітальним  словом  виступив  Президент Національної академії наук України Анатолій ЗАГОРОДНІЙ. 

З доповіддю «Сучасний стан та виклики у сфері науково-технічної та інноваційної діяльності» виступив Олексій  ШКУРАТОВ, заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції.

Продовжила засідання Ольга ПОЛОЦЬКА, виконавчий директор Національного фонду досліджень України з доповіддю  «Національний фонд

досліджень України: виклики, здобутки, перспективи».

Володимир ПАВЛІКОВ, доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» розкрив тему «Науково-технічні розробки вчених задля перемоги в умовах війни» і продемонстрував університетські інновації військового призначення, які вкрай необхідні фронту.

Оксана КРУКЕВИЧ, в.о. керівника експертної групи з питань розвитку інновацій Міністерства освіти і науки України виступила з доповіддю «Платформа «Наука та бізнес» - інструмент ефективної взаємодії та пошуку рішень в умовах воєнного стану».

Григорій МОЗОЛЕВИЧ, керівник експертної групи з питань інтеграції до Європейського Дослідницького Простору Міністерства освіти і науки України розкрив  тему «Національний план відкрита наука - вектор інтеграції до ЄвропейськогоДослідницького Простору».

З надзвичайно важливою темою  «Наукові розробки Львівської політехніки: створення вітчизняного виробника гідрогелевих лікувальних пов'язок» виступив Роман НЕБЕСНИЙ, доктор технічних наук, начальник науково-дослідної частини Національного університету «Львівська політехніка». Було показано власну розробку науковців університету - гідрогелеві лікувальні пов'язки, які вкрай необхідні для лікування та збереження життя поранених бійців і постраждалих громадян під час воєнних дій.

Олеся ВАЩУК, доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри криміналістики Національного університету «Одеська юридична академія», голова Ради молодих учених при МОН  доповіла про «Нові можливості для молодих вчених в умовах війни».

Після виступу спікерів відбувся формат «Швидких побачень: кейси для обміну досвідом». Надзвичайно цікавою була дискусія науковців.  Заступник  директора ННІРО НАУ Людмила Лахтіонова висловила слова подяки організатору – Міністерству освіти і науки України, спікерам, модератору  наукового заходу за проведення надзвичайно актуальної зустрічі, за отримання учасниками цікавого та корисного матеріалу, за презентацію наукових досягнень і отриманих практичних результатів, які вкрай необхідні  для потреб України під час війни.  

Із заключним словом виступив модератор наукового заходу  Ігор ТАРАНОВ, генеральний директор директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України.

Таким чином, на заході було:  

- представлено  взаємодію між наукою, державою та бізнесом;  

- відображено здобутки та досягнення науки під час військової агресії російської федерації;

- зосереджено увагу на  актуалізації нових  викликів і завдань для сучасної науки.

Українській науці – бути!

Україні – бути!

Слава Україні!

 

 

 

 

Прочитано 54 разів