ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Четвер, 19 травня 2022 15:24

Відбувся Всеукраїнський поетичний конкурс «Білий голуб» – 2022

В умовах воєнного стану в державі в Національному авіаційному університеті відбувся Всеукраїнський поетичний конкурс «Білий голуб» з метою сприяння розкриттю таланту та розвитку творчої особистості учня та студента; стимулювання творчого мислення, прагнення до загальнолюдської культури та інтелектуальної новизни; формування патріотичних почуттів засобами образного слова; популяризації національного літературного надбання; виховання любові до української мови та  України.

Незважаючи на надзвичайно складні часи в Україні, конкурс проходив до Всесвітнього дня книги і авторського права серед учнів 5-8 класів, 9-11 класів і студентів віком до 20 років у заочній формі. Важливо, що основні напрями конкурсу: літературна творчість і духовність особистості та зв’язок літературної творчості з долею українського народу та рідного краю.

До конкурсу долучилися та надіслали власні поетичні твори  учасники із різних областей України: Волинської, Київської, Львівської, Тернопільської, Чернігівської, Черкаської та міста Києва. Приємно відзначити, що активну участь у конкурсі взяли учні закладів загальної середньої освіти, вихованці гуртків позашкільних навчальних закладів, Центрів дитячої та юнацької творчості. 

Очолила оргкомітет директор Навчально-наукового інституту розвитку освіти НАУ – Галина Лазарєва, заслужений працівник освіти України.

Оцінювали роботи учасників члени професійного журі під головуванням відомого письменника Василя Василашка, члена НСПУ, НСЖУ, лауреата літературних премій ім. Л.Українки, В.Винниченка, заслуженого журналіста України; у складі: Тетяна Петровська – директор Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді ННІРО НАУ, к.пед.н., член НСПУ, лауреат літературної премії ім. Г.Косинки; Надія Кир’ян Н.В. (Уютнова) - член НСПУ, НСЖУ, лауреат літературної премії імені О.Пчілки;  Ольга Довгоп’ят (Колінченко) - член НСПУ, лауреат літературної премії ім. Г.Косинки; Василь Клічак - член НСПУ, член НСЖУ, секретар Національної спілки письменників України, заслужений журналіст України, лауреат літературних премій ім. П.Тичини, В.Сосюри, Т.Осьмачки; літературознавець, академік   Анатолій Ткаченко, д.філол.н., член НСПУ, член НСЖУ; професор Василь Нєволов, к.мист., заслужений діяч мистецтв України; Вікторія Осташ (Хоню) – к.філол.н., член НСПУ; Леся Хоменко-Семенова – к.пед.н.,  доцент Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій НАУ. 

Аналізували також вірші студентки 3-го курсу ННІФ Київського національного університету ім. Т.Шевченка, які відзначили емоційність, мрійливість, особливість, болісну емоційність, щиру зворушливість, реалізм, трагізм, оригінальність влучних образів і форми, метафоричність, відвертість і актуальність віршів учасників конкурсу різних вікових категорій.

За результатами конкурсу 2022 року відзначено 5 перших місць, 5 - других і 7 - третіх, решта учасників (10 осіб), які вирізнялися образним сприйняттям світу, відзначені заохочувальними дипломами – за патріотичну лірику, за громадянську лірику, за ліричність.

Вітаємо переможців і відзначених учасників!

Найбільше поетичних творів, які надійшли на конкурс про любов до неньки-України, про непрості часи сьогодення, які переживає та відстоює свою державність працьовитий і волелюбний український народ, про світоча народу – Т. Шевченка,  про боротьбу за свободу, про улюблений і величний Київ, про українську мову, вірші присвячені захисникам незалежної  України. 

Сердечно дякуємо всім, хто сприяв проведенню конкурсу та плекає юні таланти.

Відповідно до наказу ректора НАУ, переможці Всеукраїнського поетичного конкурсу «Білий голуб» отримають Дипломи та призи. Учителі, викладачі та керівники гуртків, вихованці яких стали переможцями, отримають Подяки. Головний подарунок конкурсу – книжка, яка наповнює людей духовними цінностями протягом усього життя.

За результатами конкурсу вийде альманах творчості юних літераторів «Білий голуб» (електронний варіант).

Хай поетичний конкурс збагачує і надихає яскравий світ на творчі пошуки для світлого майбутнього та допомагає втілювати віру, надію і прекрасне прагнення творити добро, щоб примножити славу рідної Вітчизни!

Детально на сайті ННІРО: http://iro.nau.edu.ua/

З мальовничою Україною в серці! Об’єднуємо зусилля заради розвитку української нації! Правда за нами! Віримо в українських дітей, молодь і рідний  народ! Разом до перемоги! 

Слава Україні! Слава українському народу!

Прочитано 440 разів