ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Середа, 09 лютого 2022 11:59

Покришкін Олександр Іванович – жива легенда Другої світової війни

Олександр Іванович Покришкін (06 березня 1913 - 13 листопада 1985 рр.) – радянський льотчик-ас, другий за результативністю (після Івана Кожедуба) пілот-винищувач серед льотчиків країн антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні. Перший тричі Герой Радянського Союзу. Маршал авіації. Член ЦК КПУ. Кандидат у члени ЦК КПРС. Депутат Верховної Ради СРСР з дев'яти  скликань. Член Президії Верховної Ради СРСР у 1979 - 1984 роках. Кандидат військових наук.

Неоднаразово Покришкін О. І.  знаходився на волоску від смерті, але одного разу повірив в долю і перестав ховатися від куль. Покришкін О. І. розробив свою тактику ведення повітряного бою. Легендарний льотчик часто вступав у нерівний бій – четверо проти п'ятдесяти, троє проти двадцяти трьох, один проти восьми. І в групі завжди брав на себе найважчі завдання. 

Льотчик здобув 65 офіційних перемог у боях. Олександр Покришкін став живою легендою, знаряддям радянської пропаганди. За роки війни він був тричі нагороджений Золотою зіркою» і став першим в історії тричі Героєм Радянського Союзу.

Після війни Покришкін служив на командних посадах у противоповітряній обороні, а в 1968 році став заступником головнокомандувача військ протиповітряної оборони країни. У цей же період він закінчив Військову академію імені М.В. Фрунзе (1948), а потім — Військову академію Генерального штабу (1957). У грудні 1972 року Покришкіну О. І. було присвоєно військове звання «маршал авіації».



Презентація «Покришкін Олександр Іванович  (06.03.1913 - 13 11.1985 рр.)».

 

 

Прочитано 184 разів