ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Четвер, 02 грудня 2021 12:39

Науковий листопад Інституту розвитку освіти НАУ

Науково-педагогічний персонал Інституту розвитку освіти  продовжує наукове співробітництво з науковцями Республіки Казахстан,  Великобританії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

23-24 листопада 2021 р. за сприянням Казахстанського громадського об'єднання «Філософський Конгрес» в Інституті філософії, політології та релігієзнавства Комітету науки Міністерства освіти та науки Республіки Казахстан в режимі офлайн і онлайн відбувся ІІІ Казахстанський філософський конгрес «Філософія незалежного Казахстану в епоху глобальних трансформацій», присвячений 30-річчю незалежності Республіки Казахстан.   На пленарному  засіданні йшлося про основні завдання та напрями сучасної філософії, особливості та культурне значення казахської філософії, актуальність філософії в освітньому процесі, необхідність філософської компаративістики, соціальне пізнання в епоху сучасних глобальних проблем та інші найважливіші філософські та соціально-культурні теми.

На Конгресі в дистанційному режимі брали участь вчені з Узбекистану, Киргизстану, Білорусі, Італії, Туреччини, України, Великобританії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Росії.

З науковою доповіддю «Modern philosophy of distance learning» («Сучасна філософія дистанційного навчання») виступила Людмила Лахтіонова, заступник директора Інститут розвитку освіти, кандидат економічних наук, доцент (співавтори: Мохаммад Джаммаль, Британський університет в Дубаї, ОАЕ, кандидат наук з менеджменту освіти та політики лідерства; Діана Яцишин, адміністратор факультету, Британський університет в Дубаї, ОАЕ).

 

В рамках Конгресу 24 листопада 2021 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Соціальна модернізація в Казахстані: можливості та перспективи».

На пленарному засіданні конференції із спільною доповіддю «Higher education in Ukraine: lessons on the 30th anniversary of reform and modernization in the context of globalization and European integration » (Вища освіта в Україні: уроки реформування та модернізації в умовах глобалізації та Євроінтеграції») виступили Галина Лазарєва, директор  Інститут розвитку освіти, заслужений працівник освіти України; Людмила Лахтіонова, заступник директора Інститут розвитку освіти, кандидат економічних наук, доцент; Діана Яцишин,  Британський університет в Дубаї, ОАЕ.

 

Л. Лахтіоновою (ІРО НАУ), М. Джаммалєм та Д. Яцишин (Британський університет в Дубаї)  було підготовлено наукову статтю «The philosophy of distance education» (Філософія дистанційної освіти») в Казахстанський науковий філософський і суспільно-гуманітарний журнал  «Адам әлемi» («Світ людини»).

 

24 листопада 2021 р. в Національному педагогічному  університеті імені М.П. Драгоманова  (м. Київ, Україна) відбулася VІ Всеукраїнська науково-практична конференція: «Енергоефективність: наука, технології, застосування».

Мета конференції  - обговорення проблем запровадження технологій, які підвищують ефективність використання наявних енергетичних ресурсів; накреслення реальних перспектив отримання енергії шляхом використання відновлюваних джерел енергії; обмін досвідом реалізації заходів для енергоощадного використання енергії. 

З доповіддю «Про виробництво електровантажівок в Україні» виступив Анатолій Закусило, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри базових і спеціальних дисциплін ІРО НАУ.

 

25-26 листопада 2021 р. в Національній металургійній академії України (м. Дніпро) відбулася ІІ Всеукраїнська науково - практична конференція  «Фінансово-економічні механізми розвитку підприємництва: теоретичний та практичний аспекти». 

На конференції відбулося обговорення питань за наступними напрямками: теоретико-методологічні засади розвитку соціально-економічних систем; сучасні фінансово-економічні проблеми функціонування та розвитку підприємств; актуальні питання управління економічними системами та їх інноваційно-інвестиційного розвитку; методи та технології обліку, аналізу і аудиту суб’єктів господарської діяльності в сучасних економічних умовах; стан та перспективи розвитку інформаційного забезпечення фінансової та обліково-аналітичної діяльності підприємств.

Зі спільною доповіддю «Content of financial results performance subjects of the еconomy» («Економічний зміст фінансових результатів діяльності суб'єктів економіки») виступили  Людмила Лахтіонова, заступник директора ІРО НАУ; Наталя Кирик,  здобувач вищої освіти  факультету економіки та бізнес-адміністрування НАУ;  Діана Яцишин, Британський університет в Дубаї.

 Участь вчених та здобувачів вищої освіти НАУ в міжнародних та всеукраїнських наукових заходах сприяє поширенню наукового співробітництва,   інтеграції України до світового дослідницького простору з урахуванням сучасних філософських поглядів на освіту і науку в умовах цифровізації суспільства.

Прочитано 72 разів