ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 08 жовтня 2021 10:35

Цикл лекцій «ПРО ОБДАРОВАНІСТЬ ВІД «А до Я»»

Інститут розвитку освіти, Центр допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді пропонує до вашої уваги цикл лекцій «ПРО ОБДАРОВАНІСТЬ ВІД «А до Я»», цей цикл розроблено для педагогів, психологів, батьків, профконсультантів, студентам вищих навчальних закладів психолого-педагогічного профілю, та всіх бажаючих з метою підвищення кваліфікації. 

До вашої уваги перша лекція з циклу «ПРО ОБДАРОВАНІСТЬ ВІД «А до Я»»: ІСТОРИЧНИЙ АСПЕКТ РОЗВИТКУ ЗНАНЬ ПРО ОБДАРОВАНІСТЬ. Лекцію розміщено у записі на YouTube каналі ІРО (посилання: https://cutt.ly/3vsVF2W).

Лекцію підготував та провів кандидат педагогічних наук, психолог Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді Піонтковський-Вихватень Богдан Олександрович.

Історія психологічних навчань про обдарованість невіддільна від загальної історії психології. Як відомо, до того часу, як психологія набула статусу самостійної науки, психологічне знання в цілому і уявлення про обдарованості зокрема інтенсивно розвивалося в лоні інших наук, накопичувалися вони і в різних сферах людської діяльності.

Необхідність аналізу історії питання диктується логікою вивчення психічних явищ. Розгляд проблеми обдарованості пов'язано з декількома обставинами: Сама еволюція поглядів дослідників цікава і повчальна; не розглянувши концепцій минулого, неможливо зрозуміти сучасний стан проблеми; Концепції обдарованості, розроблені різними вченими в різні часи, продовжують використовуватися як в прикладних дослідженнях, так і на рівні освітньої практики.

Сьогодні існують соціально-освітні практики, що моделюються на основі самих різних, в тому числі і давно відкинутих концепцій психологічних теорій. Застарілі уявлення, будучи спростовані або уточнені, абсолютно нешкідливі як теоретичні побудови. Але як соціально-освітні практики вони надзвичайно небезпечні. Старі концепції не просто вводять фахівців в оману, вони впливають на долі дітей – а це вже абсолютно неприйнятно. 

 

Цикл складається з чотирьох курсів лекцій. За результатом кожного циклу, для бажаючих, буде проведено екзаменаційна зустріч в режимі ZOOM конференції, на якій всі бажаючі отримати сертифікат, роблять доповідь за самостійно обраною темою. Заявку та тему доповіді на екзаменаційну зустріч в режимі ZOOM надсилати на е-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Максимальна кількість учасників на екзаменаційній зустрічі – 10 чоловік.

Дату та час екзаменаційної зустрічі буде повідомлено всім хто подасть заявку особисто.

Проміжні сертифікати видаються по окремим курсам лекцій після екзаменаційної зустрічі:

КУРС ЛЕКЦІЙ І. (5 годин).

КУРС ЛЕКЦІЙ ІІ. (4 години).

КУРС ЛЕКЦІЙ ІІІ (3 години).

КУРС ЛЕКЦІЙ ІV. (5 годин).

Хто збере 4 проміжні сертифікати по курсам лекцій, отримає – ЗАКЛЮЧНИЙ СЕРТИФІКАТ з ЦИКЛУ «ПРО ОБДАРОВАНІСТЬ ВІД «А до Я»» (17 годин).

 

Наступну лекцію з циклу «ПРО ОБДАРОВАНІСТЬ ВІД «А до Я»» «РОЗРОБКА ІДЕЙ ПРО ЗАГАЛЬНУ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНУ ОБДАРОВАНІСТЬ» буде розміщено на нашому YouTube каналі ІРО (посилання: https://cutt.ly/3vsVF2W) 29.10.2021 р.

 

Також, до вашої уваги, цикл лекцій з ЛОГІКИ. Перша лекція «Предмет та задачі науки логіки» буде викладено у записі на YouTube каналі ІРО (посилання: https://cutt.ly/3vsVF2W) 22.10.2021 р.

Прочитано 80 разів