ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 18 червня 2021 15:33

Літературно-мистецьке свято «Білий голуб» - 2021

 

Літературно-мистецьке свято «Білий голуб» - 2021

 

16 червня 2021 року в Інституті розвитку освіти НАУ відбувся захід-онлайн – літературно-мистецьке свято за результатами Всеукраїнського поетичного конкурсу «Білий голуб». 

Г.Р.Лазарєва, директор Інституту розвитку освіти НАУ, заслужений працівник освіти України привітала переможців, призерів та керівників-наставників із високими нагородами та виходом електронного збірника, створеного із найкращих поетичних творів учасників конкурсу.

У вітанні М.Г.Луцького, ректора НАУ, д.т.н., професора відзначено, що альманах юних літераторів «Білий голуб» допомагає нам зазирнути в глибину образного слова, розповідає про важливі події українського народу та додає віри у світле майбутнє. 

Н.О.Іллюк, заслужений працівник освіти України, к.соц.ком., завідувачка відділу агентства ЮН-ПРЕС Київського палацу дітей та юнацтва вказала на важливість даного заходу та літературних конкурсів для розвитку творчої особистості.

Голова журі – В.Ф.Василашко, відомий письменник, заслужений журналіст України, учений секретар Товариства «Знання» України підкреслив: «Провідна тема творів учнів – поетичні акценти на вузлових моментах героїчної історії України з прив’язкою до рідного краю, місць подій. Усі переможці та відзначені учасники заслуговують похвали за творчість і  побажання яскравих успіхів при написанні нових творів. Сподіваємося, що збірник «Білий голуб» стане гарним подарунком читачам до 30-річчя Незалежності України».

Членів журі на святі представляли: модератор заходу Т.В. Петровська, к.пед.н., директор Центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді ІРО НАУ, член НСПУ;  професор В.В. Нєволов, к.мист., заслужений діяч мистецтв України, член НСПУ; Л.О.Хоменко-Семенова, к.пед.н., доцент ФЛСК НАУ; О.М.Довгопят, письменниця, відмінник освіти України; Н.В.Кир’ян, письменниця, перекладачка і журналіст.

Захоплено слухали учасники відеоконференції виступ Ю.М. Бережко-Камінської, секретаря Національної спілки письменників України по роботі з молоддю, письменницю і журналістку, переможця багатьох міжнародних та національних літературних конкурсів.

Альманах «Білий голуб», який презентували на святі, створений із віршів учасників конкурсу з різних областей України: Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської Одеської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської та м. Києва. 

Із творчим натхненням переможці поетичного конкурсу – учні та студенти читали власні вірші, які увійшли в альманах: Бреус Злата, Цимбал Олег, Нетребич Валентина, Ленда Оксана, Лагановська Катерина, Корнійчук Тетяна, Богорад Анастасія, Говорун Аліна, Архипенко Олександр та інші.

 

У Літературно-мистецькому святі взяли участь науковці та педагогічні працівники НАУ, представники Національної спілки письменників України, представники закладів загальної середньої освіти та позашкільних навчальних закладів, Центральної районної бібліотеки імені М. Некрасова Голосіївського району, Бібліотеки для дітей імені К. Чуковського м. Києва та інші.

Теплі слова про важливість проведення конкурсу та про  творчість учасників заходу сказали керівники літературно-мистецьких студій та гуртків, учителі, бібліотекарі і письменники: М.Й.Людкевич, член НСПУ; О.П.Лабага, І.Ю.Смовська; З.А.Логвіненко; освітяни та батьки.

Технічне забезпечення здійснювала А.А.Горожанкіна, завідувач Лабораторії електронних засобів дистанційного навчання ІІОТ НАУ. 

Окрасою літературно-мистецького свята стали музичні відеовиступи Борщагівської мистецької школи Бучанського району Київської області (директор М.О.Лук’яненко): Софії Шайхулліної і викладача Ірини Левченко (виконання на бандурі), Євдокії Капелюхи – лауреата обласних та Всеукраїнських конкурсів та Владислава Федорчука, лауреата міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, вихованця дитячого хору «Сходинки» Софіївсько-Борщагівського НВК (керівник Ірина Якубовська, заслужений працівник культури України). Під час відеоконференції прозвучала пісня «Білий голуб» у виконанні Віктора Кавуна, заслуженого артиста України (сл. Т.Петровської, муз. Ю.Васильківського).

Зустріч відбулась у теплій, дружній і творчій атмосфері.

Переможці і призери Всеукраїнського поетичного конкурсу «Білий голуб» нагороджені дипломами від ректора НАУ та книжками – від НСПУ,  Загальноукраїнського центру словникарства та письменників – Н.В.Кир’ян, Ю.М.Бережко-Камінської, І.І.Кокуци. Учителі, керівники гуртків і студій відзначені подяками ректора НАУ. 

Натхненні виступи гостей та переможців конкурсу, спілкування в чаті, новий альманах, світлини у творчому колі залишили незабутні враження у всіх присутніх. Зустрічі з відомими людьми роблять творчий світ багатшим, розширюють кругозір, по-новому відкривають життя.

Сердечно вітаємо переможців і учасників конкурсу та наставників-керівників! Бажаємо подальших успіхів, яскравих перемог, натхнення і творчих злетів. 

Хай «Білий голуб» допомагає юному поколінню нести радість, творити добро та відчувати найкращі прагнення людей задля українського народу та мальовничої України! 

 

Презентація літературно-мистецького свята «Білий голуб»

 

Пісня «Білий голуб» 

 



Прочитано 261 разів