ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 14 травня 2021 18:15

Відбувся Всеукраїнський поетичний конкурс «Білий голуб» – 2021

У Національному авіаційному університеті відбувся Всеукраїнський поетичний конкурс «Білий голуб» з метою сприяння розкриттю таланту та розвитку творчої особистості учня та студента; стимулювання творчого мислення, прагнення до загальнолюдської культури та інтелектуальної новизни; формування патріотичних почуттів засобами образного слова; популяризації національного літературного надбання; виховання любові до української мови та  України.

Конкурс проходив до Всесвітнього дня книги і авторського права серед учнів 5-8 класів, 9-11 класів і студентів віком до 20 років у заочній формі. Основні напрями конкурсу: літературна творчість і духовність особистості та зв’язок літературної творчості з долею українського народу та рідного краю.

Очолив оргкомітет директор Інституту інноваційних освітніх технологій НАУ Бут А.В., к.держ.упр.

До прекрасного світу поезії долучилися понад 70 учасників із 12  областей України: Волинська, Житомирська, Івано-Франківська,  Київська, Львівська, Одеська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Черкаська та міста Києва.

 Активну участь у конкурсі взяли учні загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці гуртків позашкільних навчальних закладів Київщини міських і районних Центрів дитячої та юнацької творчості, студенти Національного авіаційного університету.

Оцінювали роботи учасників члени професійного журі під головуванням відомого письменника Василашка В.Ф., члена НСПУ, НСЖУ, лауреата літературних премій ім. Л.Українки, В.Винниченка, заслуженого журналіста України; у складі: Петровська Т.В. – директор Центру допрофесійної підготовки ІІОТ НАУ, член НСПУ, лауреат літературної премії ім. Г.Косинки; Кир’ян Н.В. (Уютнова) ‑ член НСПУ, НСЖУ, лауреат літературної премії імені О.Пчілки;  Довгоп’ят О.М. (Колінченко) ‑ член НСПУ, лауреат літературної премії ім. Г.Косинки; Клічак В.Й. ‑ член НСПУ, член НСЖУ, секретар Національної спілки письменників України, заслужений журналіст України, лауреат літературних премій ім. П.Тичини, В.Сосюри, Т.Осьмачки; літературознавець Ткаченко А.О., д.філол.н., член НСПУ, член НСЖУ; професор Нєволов В.В., к.мист., заслужений діяч мистецтв України; Осташ В.В. (Хоню) – к.філол.н., член НСПУ; Хоменко-Семенова Л.О. – к.пед.н.,  доцент Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій НАУ.

За результатами конкурсу 2021 року відзначено 6 перших місць, 12 ‑ других і 20 ‑ третіх, решта учасників (28 осіб), які вирізнялися образним сприйняттям світу, відзначені заохочувальними дипломами – за патріотичну лірику, за громадянську лірику, за філософську лірику, за пейзажну лірику, за оригінальність тощо.

Список переможців і відзначених учасників за посиланням: http://iro.nau.edu.ua/images/docs/golub/2021/winner.pdf

Найбільше поетичних творів, які надійшли на конкурс про рідну мову, про видатних людей, про батьків і матерів, про рідний край, вірші присвячені захисникам України. Поетичні твори  учасників конкурсу висвітлюють найкращі почуття, оспівують історію рідного краю, пройняті щирим ліризмом та гармонійним відчуттям природи.

Сердечно дякуємо всім, хто сприяв проведенню конкурсу та плекає юні таланти.

Відповідно до наказу ректора НАУ переможці Всеукраїнського поетичного конкурсу «Білий голуб» отримають Дипломи та призи. Учителі, викладачі та керівники гуртків, вихованці яких стали переможцями, отримають Подяки. Головний подарунок конкурсу – книжка, яка супроводжує нас протягом усього життя.

Вийшов альманах за результатами конкурсу творчості юних літераторів «Білий голуб» (електронний варіант).

Хай поетичний конкурс дарує наснагу, надихає на творчі пошуки, допомагає втілювати найкращі прагнення на славу і процвітання рідної України!

 

Детально на сайті ІІОТ: http://www.iiot.nau.edu.ua/

 

Прочитано 943 разів