ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Середа, 17 березня 2021 17:14

Відбувся вебінар «Власний компас профорієнтації. Навички самоаналізу та рефлексії»

17.03.2021 відбувся вебінар для учнів старших класів та педагогічних працівників, батьків, психологів, та всіх бажаючих з циклу «Власний компас профорієнтації. Навички самоаналізу та рефлексії».

Захід організовано Інститутом інноваційних освітніх технологій НАУ, Центром обдарованої учнівської молоді. Спікер – Богдан Піонтковський-Вихватень – кандидат педагогічних наук, психолог-аналітик, груповий психотерапевт, психолог Центру обдарованої учнівської молоді Інституту інноваційних освітніх технологій Національного авіаційного університету. Технічний супровід вебінару Нікіфорова Маргарита, фахівець Лабораторії електронних засобів дистанційного навчання.

 

На проведеному вебінарі ми розглянули теоретико-практичний аспект самоаналізу та рефлексії. Самоаналіз – вивчення людини самого себе, свого внутрішнього світу і глибин своєї психіки, як би «погляд з середини». Суб'єкт самоаналізу, тобто учень, або дорослий, аналізує свою діяльність і свої дії на уроці. Завданням самоаналізу є виявлення особливостей власної навчальної діяльності, виявлення успішно застосованих методів навчання, фіксація отриманих результатів, встановлення їх відповідності поставленим цілям і ситуаціям. Самоаналіз необхідний для переходу до оцінки власної діяльності, її коригуванні в подальшому, плануванні кроків самовдосконалення. Рефлексія й самоаналіз ці два процеси йдуть поруч. Рефлексія – самоспостереження, роздум над своїми переживаннями і думками. Це щось нове, до чого прагне сучасна педагогіка: вчити не науці, а вчити вчитися. Рефлексія допомагає дитині не тільки усвідомити пройдений шлях, а й вибудувати логічний ланцюжок, систематизувати отриманий досвід.

 

Перегляд вебінару доступний на YouTube каналі ІІОТ https://cutt.ly/RzNhuec

Детальну інформацію про нову серію вебінарів можна отримати на сайті ІІОТ за посиланням: https://cutt.ly/dz9nK8e

 

Чекаємо Вас на безкоштовних вебінарах з серії «Пропедевтика профорієнтації», а старшокласникам пропонуємо – цикл вебінарів «Власний компас профорієнтації».

 

 

Прочитано 65 разів