ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Четвер, 04 березня 2021 19:22

Відбулась зимова сесія Наукової екологічної школи НАУ

24 лютого 2021 року продовжила свою роботу Наукова екологічна школа Національного авіаційного університету. Організатором зимової сесії школи є Центр обдарованої учнівської молоді Інституту інноваційних освітніх технологій спільно з Факультетом екологічної безпеки, інженерії та технології НАУ.

У засіданні зимової сесії екологічної школи взяли участь учні Київщини, які займаються в системі Малої академії наук України та позашкільної освіти. Юні дослідники прослухали науково-практичне заняття на тему: «Екологія та глобальні екологічні проблеми людства». Спікер – Лапань Оксана Володимирівна, асистент кафедри екології Факультету екологічної безпеки, інженерії та технології Національного авіаційного університету.

На лекції розглядались такі глобальні екологічні проблеми, як: вплив парникового ефекту та зміни навколишнього середовища, їх причини та наслідки;  причини руйнування озонового шару та екологічні заходи відновлення планети; вплив кислотних дощів і наслідки які позначається на стані прісних водойм і лісів.

В результаті дії кислотних дощів у залежності від кислотності можуть зрости концентрації важких металів у ґрунті, водоймах. Через питну воду і тваринну їжу в організм людини теж можуть потрапити токсичні метали. Якщо під дією кислотності змінюється будова ґрунту, її хімічний склад, то це може призвести до загибелі рослин, тварин, до накопичення різних негативних речовин у сільськогосподарських рослинах. На часі сьогодення гостро стоїть питання радіоактивного забруднення планети, ядерної ночі та ядерної зими, забруднення Світового океану, перенаселення Землі. Ці та інші екологічні проблеми потрібно вирішувати вже сьогодні, тому, що Земля – це наша домівка і іншої не буде. У сучасному світі перед молодим поколінням покладено основне питання вирішення проблеми відтворення і збереження навколишнього середовища, звільнення Світового океану від забруднення, збереження флори і фауни на планеті Земля.

Запис лекції можна переглянути на YouTube каналі Інституту інноваційних освітніх технологій НАУ: https://www.youtube.com/watch?v=Uje0V4rSy9Q

Такі науково-практичні лекції дають можливість вибору майбутнього, правильного користування природними ресурсами, розвитку екологічного мислення, розуміння необхідності розробки ряду заходів на збереження планети.

 

Центр обдарованої учнівської молоді запрошує учнів до участі у популярних наукових школах НАУ.

Довідки: Центр обдарованої учнівської молоді Інституту інноваційних освітніх технологій НАУ, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; (044) 406-72-09, (044) 406-74-15; сайт: http://iiot.nau.edu.ua, www.facebook.com/obdarovana

Чекаємо обдаровану учнівську молодь!

 
Прочитано 74 разів