ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Понеділок, 01 лютого 2021 09:28

Зимова сесія Наукової аерокосмічної школи НАУ

Вже традиційними стали науково-практичні заняття Аерокосмічної школи Національного авіаційного університету, які організовують Центр обдарованої учнівської молоді Інституту інноваційних освітніх технологій спільно з Факультетом аеронавігації, електроніки та телекомунікації НАУ.

28 січня 2021 року в онлайн режимі на платформі «Zoom» для учнівської молоді та юних науковців, учнів – членів  Малої академії наук України, відбулась зимова сесія Наукової аерокосмічної школи, яку провів Габрусенко Євген Ігорович, кандидат технічних наук, доцент кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та Інтернету речей Національного авіаційного університету на тему наукової лекції: «Якість сумісного функціонування електронних систем літака».

Демонстраційними та захопливими були розповіді про основні принципи регулювання польотом літаків, про принципи радіолокаційного управління цими велетнями, які підкорила людина.

На борту літака знаходяться десятки різноманітних електронних систем – це системи зв’язку, локації, навігації, управління польотом (двигуни, рульові поверхні, шасі та ін). Всі вони поєднані в локальну мережу бортового комп’ютера разом із засобами відображення інформації. Функціонування вказаних систем супроводжується використанням електромагнітних хвиль різних діапазонів – від декаметрових (3...30 МГц) до сантиметрових (до 15ГГц). Всі системи розташовані в обмеженому об’ємі фюзеляжа та крил літака, тому між ними виникають інтенсивні взаємні електромагнітні завади.

Під час лекції учні ознайомились з методами частотного та просторового планування бортових електронних систем та з принципами їх сумісного функціонування.

Центр обдарованої учнівської молоді ІІОТ НАУ постійно організовує та заохочує учнів до участі в освітніх проєктах, наукових школах, пізнавальних екскурсіях та конкурсах, що проводяться в ІІОТ Національного авіаційного університету. Адже творчий потенціал юних обдарувань потрібно розвивати й підтримувати ще зі шкільних років, заохочувати й підтримувати прагнення до пізнавальної діяльності молоді.

Запис заходу можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/N6nIaolJwXw

 

Про ці та інші події можна дізнатися на сайті http://iiot.nau.edu.ua/index.php/instytut/tsentry/obdarovanoi-uchnivskoi-molodi та у соціальній мережі Facebook на сторінці Асоціації обдарованої учнівської молоді НАУ https://www.facebook.com/obdarovana.

 

Центр обдарованої учнівської молоді Інституту інноваційних освітніх технологій НАУ, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; (044) 406-72-09, (044) 406-74-15; сайт: http://iiot.nau.edu.ua 

 

Прочитано 65 разів