ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Четвер, 03 грудня 2020 12:57

В НАУ відбулося засідання економіко-математичної школи

«Agile технології в бізнес-аналітиці» – таку назву мала онлайн-лекція, що пройшла в рамках засідання зимової сесії наукової економіко-математичної школи Національного авіаційного університету 01 грудня 2020 року.

Спільно з Факультетом економіки та бізнес-адміністрування НАУ Центр обдарованої учнівської молоді Інституту інноваційних освітніх технологій НАУ вже третій рік поспіль організовує наукову економіко-математичну школу, в якій беруть участь учні 10-11 класів закладів загальної середньої освіти, вихованці позашкільних навчальних закладів, учні-члени Малої академії наук України, що займаються науково-дослідницькою діяльністю у відділеннях «Математика» та «Економіка».

Цього разу лекцію «Agile технології в бізнес-аналітиці» провела кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економічної кібернетики Іванченко Надія Олександрівна.

Мета проведення лекції – ознайомлення учнів із гнучкими методологіями управління проєктами, що базуються на Agile-підході.

Бізнес-аналітики в Agile – для чого, чому, як? На ці питання мали змогу найти відповіді слухачі лекції.

У виступі кандидата економічних наук, доцента, завідувача кафедри економічної кібернетики Надії Іванченко йшлося про систему ідей і принципів «гнучкого» управління проєктами, на основі яких розроблені популярні методи Scrum та Kanban.

Відповідно до методології Scrum команда розбиває завдання на етапи. Кожні два тижні (спринт) видається проміжний результат, який відразу ж тестується і, при необхідності, правиться.

За методологією Kanban ведеться облік завдань усіх підрозділів компанії. При цьому, на дошку наносяться три види завдань: заплановані, виконані і ті, які «в процесі».

Доповідач розповіла про основні відмінності між даними методами, навела реальні приклади їх використання у практичній діяльності ІТ-компанії та в інших сферах суспільної діяльності, окреслила найважливіші аспекти підвищення продуктивності роботи команди з їх допомогою.

Презентація

Якщо вас зацікавила наша наукової економіко-математичної школи, то неодмінно долучайтеся! Детально про освітні, наукові, профорієнтаційні проєкти університету можна дізнатися на сайті ІІОТ: http://iiot.nau.edu.ua/

Переглянути запис заходу можна на You Tube каналі Інституту інноваційних освітніх технологій НАУ: https://bit.ly/3lGpVdU

Довідки: (044)406-72-09, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
Прочитано 104 разів