ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

П'ятниця, 13 листопада 2020 18:36

Формула вибору професії для учнівської молоді

13 листопада 2020 року відбувся онлайн вебінар для учнів старших класів «Власний компас профорієнтації. Формула вибору професії».

Захід організовано Інститутом інноваційних освітніх технологій НАУ за ініціативи директора, доктора педагогічних наук, професора Наталії Муранової.

Спікер вебінару – Богдан Піонтковський-Вихватень, кандидат педагогічних наук, психолог-аналітик, груповий психотерапевт, психолог Центру обдарованої учнівської молоді ІІОТ. Технічний супровід здійснювала Маргарита Нікіфорова, провідний фахівець Лабораторії електронних засобів дистанційного навчання ІІОТ.

На вебінарі розглядалися основні показники готовності до вибору професії, було зауважено, що саме показник усвідомленості обумовлює поведінку, яка спрямовується на оволодіння майбутньої сфери діяльності. Показник потреби також займає важливе місце у діях спрямованих на досягнення поставленої мети. Емоційна складова успішного вибору професії – це така ланка, яка дозволяє більш цілеспрямовано долати труднощі, що виникають у процесі оволодіння професією, досягати поставлених цілей, відчувати насолоду при досягненні позитивних результатів. Було запропоновано самостійно провести фіксацію існуючого рівня готовності до вибору професії за наступними параметрами: пізнавальна активність, емоційна складова, вольова складова. Уважно розглянувши на вебінарі вище вказані аспекти було запропоновано формулу вибору професії, за допомогою якої можна визначитись на шляху профорієнтації від того, що хочете, та що можете в аспекті того, що потрібно у повному задоволенні своїх інтересів та цілей. Також представлено історичний аспект видатних людей їх характеристика та якості, типологічні психологічні риси в аспекті можливості самовизначення учнівської молоді.

Детальну інформацію про нову серію вебінарів для вчителів та учнів можна отримати на сайті ІІОТ за посиланням: http://iiot.nau.edu.ua/index.php/naukova-robota/vebinary

Переглянути вебінар у запису можна на You Tube каналі ІІОТ:

https://www.youtube.com/channel/UCtRGbbZ_v3g1ppUMgD3kLkA

 

Чекаємо освітян на безкоштовних вебінарах з серії «Пропедевтика профорієнтації», а старшокласникам пропонуємо – цикл вебінарів «Компас профорієнтації».

Центр обдарованої учнівської молоді:

корпус 8а, кім. 310а, тел.: (044)406-72-09
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
https://www.facebook.com/obdarovana

Прочитано 72 разів