ГОТУЄМОСЯ ДО НМТ

Будь впевненим у своєму результаті на ЗНО, НМТ. Починай наполеглево готуватися вже сьогодні.

НМТ - 2024

Порадник для батьків і слухачів підготовчого відділення НАУ освітнього процесу 2024 року - "Дорожня карта учасника НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТА

Конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році відбудеться за результатами національного

Профорієнтаційні

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху. Мета проведення заходів -

Середа, 28 жовтня 2020 12:30

Відбулася наукова лекція для учнів-членів МАН України доцента Дениса Навроцького

Продовжуються наукові лекції для учнівської молоді в межах проєкту «День з професором», який започатковано Національним центром «Мала академія України спільно з Національним авіаційним університету.

Так 27 жовтня 2020 року відбулася лекція «Програмована електроніка Hardware soft» для обдарованої учнівської молоді України.

Спікер – Денис Навроцький, доцент кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та Інтернету речей НАУ, кандидат технічних наук, доцент.

Школярі дізналися з лекції, що світ електроніки починається з простого і зрозумілого – програмування роботів у конструкторах від Lego. Учні познайомилися з платформою Arduino, яка дає змогу швидко створювати складні проєкти. Lego та Arduino – це зручні оболонки, у яких є певні обмеження, тож наступний крок – вивчення програмування мікроконтролерів на мові С, починаючи від архітектури PIC, AVR і до ARM, для модулів з Wi-Fi – мікроконтролери ESP32, для більшості промислових рішень – STM32. Відтак переходимо до вивчення операційних систем реального часу, таких як Free RTOS.

Звісно, уся сучасна електроніка взаємодіє з людиною через комп’ютер, Інтернет, смартфон та інші девайси. При вивченні мов програмування для hardware необхідно також вивчати мови програмування для software, щоб розроблений для людини програмний засіб із кнопочками і віконцями зручно взаємодіяв із програмою в електронному пристрої.

Лекція зібрала багато переглядів, що свідчить про інтерес молоді до проблеми, адже крокуючи «в ногу з часом» неодмінно натрапляєш на сучасні технології. Після такої захоплюючої лекції неодмінно знайдуться учні, які напишуть науково-дослідницьку роботу в Малій академії наук України з даної проблеми.

Бажаємо вам, молоді науковці, наснаги та нових звершень. А для тих, хто не встиг потрапити на пряму трансляцію, лекцію можна переглянути за посиланням: bit.ly/3kVzbe4.


Інформація про захід в соцмережах розміщена МАН України за посиланням:

https://www.facebook.com/173702716011695/posts/3341683959213539/

Наступні леції науковців Національного авіаційного університету проходитимуть за графіком:

  • 5 листопада о 16:00 ‑ кандидат технічних наук, доцент Габрусенко Євген Ігорович на тему: «Радіомоніторинг та радіорозвідка»;
  • 10 листопада о 16:00 ‑ кандидат технічних наук, доцент Мірошніченко Олександра Сергіївна «Використання на тему: «Використання цифрового рентгенівського томосинтезу у медицині та ветеринарії»;
  • 19 листопада о 16:00 ‑ кандидат технічних наук, доцент Мельник Олександр Степанович на тему: «Чи поступиться транзисторна мікроелектроніка наноелектроніці?»;
  • 26 листопада о 16:00 ‑ доктор технічних наук, професор Шутко Володимир Миколайович на тему: «Введення в українські стартапи з інформаційних технологій»;
  • 01 грудня о 16:00 ‑ Бідний Микола Семенович на тему: «Що треба знати, щоб програмувати роботів».

Чекаємо учнівську молодь!

Прочитано 65 разів