Профорієнтаційні заходи ННІРО

Успішна профорієнтація молоді  - усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху.

Мета проведення заходів - ознайомлення з особливостями професійного самовизначення в сучасних умовах, розширення значення та умов правильного вибору професії, визначення професійної спрямованості.

 

Профорієнтаційні заходи ННІРО НАУ для майбутніх абітурієнтів

В усі часи важлива освіта і профорієнтаційна робота з майбутніми абітурієнтами. І у воєнний час, який переживає Україна, учні старших класів і студенти коледжів визначаються для подальшого навчання та головного вибору закладу вищої освіти, майбутньої спеціальності, свідомого вибору професії. Успішна профорієнтація молоді – одне із головних завдань та напрямків роботи науково-педагогічних працівників університету.

Основна мета профорієнтаційної роботи – надати профорієнтаційні орієнтири молоді, щоб допомогти обрати професію за покликанням.

Навчально-науковий інститут розвитку освіти НАУ постійно проводить масові різноманітні профорієнтаційні заходи з урахуванням цільової аудиторії, які підвищують мотивацію вчитися і розвиватися. Всі заходи супроводжуються цікавими, ґрунтовними і змістовними презентаціями.

Участь майбутніх абітурієнтів в інформаційно-профорієнтаційних                         заходах – це важливий крок до студентського життя.

У межах профорієнтаційної роботи у вересні-грудні 2023-2024 навчального року відбулись інформаційно-профорієнтаційні заходи НАУ, які наблизили учнів ЗЗСО і студентів коледжів до вибору закладу вищої освіти, майбутньої професії та об’єднали всіх зацікавлених щодо подальшого навчання.

У заходах під час живого спілкування і онлайн взяли участь працівники ННІРО, науково-педагогічні працівники різних факультетів НАУ, учні закладів загальної середньої освіти, професійно-технічної освіти, вихованці закладів позашкільної освіти, студенти закладів вищої освіти та всі бажаючі.

04-08 вересня 2023 року представники Навчально-наукового інституту розвитку освіти зустрілися з керівниками і учителями закладів загальної середньої освіти м. Києва і Київської області, підписали угоди про співпрацю із керівниками ЗЗСО - Спеціалізованої школи № 115 ім. І. Огієнка м. Києва; Вишнівського ліцею «Ідеал» Бучанського району;  Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 165 з поглибленим вивченням англійської мови м. Києва;  Фастівського ліцею № 1 Фастівської міської ради; Веприцькій гімназії Фастівської міської ради Київської області.

07 вересня 2023 року у Комунальному закладі загальної середньої освіти «Ліцей Петропавлівський» Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області представники Навчального-наукового інституту розвитку освіти, Факультету аеронавігації, електроніки та телекомунікацій, Факультету економіки та бізнес-адміністрування провели профорієнтаційну зустріч з учнями 11-х класів.

13 вересня 2023 року у Вишнівському ліцеї «Ідеал» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області представники Навчального-наукового інституту розвитку освіти спільно із представниками Факультет кібербезпеки та програмної інженерії провели профорієнтаційну зустріч з учнями 11-х класів.

15 вересня 2023 року у Середній загальноосвітній школі № 235 ім. В’ячеслава Чорновола Святошинського району м. Києва представники Навчального-наукового інституту розвитку освіти і Юридичного факультету провели профорієнтаційну зустріч з учнями 10 – 11-х класів.

16 вересня 2023 року відбувся благодійний захід «Разом до Перемоги», який провели Благодійний фонд «Волонтерському роду не має переводу» спільно з Центром культури і дозвілля Борщагівської громади в Софіївській Борщагівці Бучанського району Київської області. У заході взяли участь представники Навчально-наукового інституту розвитку освіти.

26 вересня 2023 року у Вишнівському академічному ліцеї № 2 Вишневої міської ради Бучанського району Київської області представники Навчального-наукового інституту розвитку освіти, Аерокосмічного факультету і Факультету наземних споруд і аеродромів провели профорієнтаційну зустріч з учнями 11-х класів.

28 вересня 2023 року в Гімназії біотехнологій № 177 м. Києва відбулася профорієнтаційна зустріч представників – Навчально-наукового інституту розвитку освіти, Факультету економіки та бізнес-адміністрування, Юридичного факультету, Факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій з учнями   9-11 класів.

09 жовтня 2023 року в Навчально-виховному комплексі допрофесійної підготовки технічної творчості м. Києва відбулася нарада із заступниками директорів закладів загальної середньої освіти Солом’янського району. У заході взяли участь представники Навчального-наукового інституту розвитку освіти.

19 жовтня 2023 року відбувся профорієнтаційний захід «День професій» з Факультетом аеронавігації, електроніки та телекомунікацій в онлайн-форматі для майбутніх абітурієнтів. Організатори заходу – Навчально-науковий інститут розвитку освіти спільно з Факультетом аеронавігації, електроніки та телекомунікацій.   https://www.youtube.com/watch?v=K6Ih8lnyKS4&t=41s

24 жовтня 2023 року в м. Обухові відбулися профорієнтаційні і творчі зустрічі до Дня української писемності і мови з учнями 9-11 класів Академічного ліцею № 1 ім. А.С. Малишка, Академічного ліцею № 4, Академічного ліцеї № 5 Обухівської міської ради Київської області з представниками Навчально-наукового інституту розвитку освіти.

09 листопада 2023 року в Спеціалізованій школі № 187 з поглибленим вивченням української та англійської мов м. Києва відбулася профорієнтаційна зустріч представників Навчально-наукового інституту розвитку освіти, Факультету транспорту, менеджменту і логістики, Факультету економіки та бізнес-адміністрування з учнями 11-х класів.

13 листопада 2023 року в середній загальноосвітній школі № 12 м. Києва відбулася профорієнтаційна зустріч представників – Навчально-наукового інституту розвитку освіти, Факультету комп’ютерних наук та технологій, Факультету кібербезпеки та програмної інженерії, Факультету економіки та бізнес-адміністрування з учнями 10-11 класів.

17 листопада 2023 року в Національному авіаційному університеті відбувся круглий стіл «Юриспруденція в сфері авіації» для студентів коледжів, учнів старших класів закладів загальної середньої освіти, майбутніх абітурієнтів. Онлайн-захід  проходив у межах Тридцять дев’ятої міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра – День студента 2023». Організатори круглого столу – Навчально-науковий інститут розвитку освіти спільно з Юридичним факультетом НАУ.

 https://www.youtube.com/watch?v=vkCDf-pGRCQ&t=1262s

05 грудня 2023 року в в рамках Всеукраїнського тижня права відбулася зустріч в Середній загальноосвітній школі № 161 м. Києва представників Навчально-наукового інституту розвитку освіти, Юридичного факультету і Факультету логістики та соціальних комунікацій з учнями 11 класів

08 грудня 2023 року відбувся «День науки» в онлайн-форматі для учнів                 9-11 класів з теми «Оcнови радіоелектронної боротьби».

https://www.youtube.com/watch?v=ZIde9HsUY3Y&t=1881s

11 грудня 2023 року відбувся «День науки» в онлайн-форматі для учнів                 9-11 класів і студентів коледжів з теми «Лабораторні дослідження спроможностей стільникових мереж 4G/5G на основі відкритих рішень».

https://www.youtube.com/watch?v=I5nNgIU4p9o&t=4s

Організатори Днів науки – Навчально-науковий інститут розвитку освіти спільно з Факультетом аеронавігації, електроніки та телекомунікацій.

13 грудня 2023 року в Середній загальноосвітній школі № 67 м. Києва відбулася профорієнтаційна зустріч представників Навчального-наукового інституту розвитку освіти і Факультету наземних споруд і аеродромів з учнями 10-11-х класів.

Запрошуємо майбутніх абітурієнтів подивитися записи онлайн-заходів за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCtRGbbZ_v3g1ppUMgD3kLkA

Бажаємо учням старших класів та студентам випускних груп коледжів зробити правильний вибір!

Продовжується героїчний супротив волелюбного українського народу, який протистоїть  повномасштабній російській збройній агресії!

Тримаємо стрій, віримо в себе і в Україну!

Слава Збройним Силам України! Слава українському народу!

Слава Україні!

ННІРО НАУ http://iro.nau.edu.ua